Renato Usatîi acuză socialiștii de încălcarea flagrantă a legislației electorale și îndeamnă cetățenii să reclame orice neregulă pe care o remarcă

09 Octombrie 2019 787

Renato Usatîi acuză socialiștii de încălcarea flagrantă a legislației electorale și îi îndeamnă pe cetățeni să reclame orice neregulă pe care o observă, pentru a nu permite să crească în țară un nou Plahotniuc.

 

Printre multiplele cazuri în care PSRM calcă strâmb, potrivit lui Usatîi, se numără și vizitele dese ale speaker-ului Zinaida Greceanîi la Bălți și la încercările socialiștilor de a cumpăra voturile pensionarilor cu mese întinse, lucru INTERZIS în campania electorală.

“Eu nu spun despre cum în plină campanie electorală hrănesc pensionarii la întâlniri, așa cum s-a întâmplat săptămâna trecută. Greceanîi se duce la Bălți o dată la 3 zile”, a declarat Usatîi aseară într-un live pe Facebook.

El a mai anunțat că marți Dodon a participat la diferite întâlniri la Bălți și chiar a dat indicații în staff-ul electoral de acolo al socialiștilor, ceea ce constituie o încălcare gravă a legislației, având în vedere că, pe lângă statutul de lider neformal al PSRM, se întâmplă să fie și șef al statului.

„El este președintele țării. Să-l ducă măcar și de mână pe Nesterovschi,(n.r.Alexandru Nesterovschi) să facă ce vor. Eu mereu am spus că Bălți este un oraș deosebit, iar bălțenii sunt oameni deosebiți. Rezultatul propagandei lor o să-l vedem pe data de 20 octombrie.”

Pentru a dovedi că promisiunile făcute de socialiști în campania electorală nu decât sunt vorbe-n vânt, Usatîi a adus drept exemplu orașele Ocnița și Briceni, unde în 2015 PSRM a câștigat localele și unde nu au făcut nimic. Mai mult decât atât, Usatîi spune că, fără să roșească, aceștia își asumă meritele lui.

„Îmi pare rău că am vorbit cu așa om ca tine, Alexandru(n.r Nesterovschi), pentru că minți atât de de mult, spui că socialiștii au restabilit havuzul. Să vă atribuiți meritele altor oameni… S-au deprins. În 2014 au ajuns în Parlament pe spatele nostru, au obținut funcția de președinte în 2016.”

Și în timp ce autoritățile electorale par să nu observe abaterile socialiștilor, Usatîi reamintește că aceștia declară câte 200 de lei pentru un billboard, prețul real fiind de cel puțin 300 de euro. De asemenea, liderul Partidului Nostru a chemat oamenii să nu permită socialiștilor să repete tărăboiul pe care-l făcea Plahotniuc și să-l anunțe despre orice fărădelege depistată.

“Vreau să fac un apel către toți cetățeni. Toate centrele raionale, toate satele, toate orașele unde se fac fărădelegi, unde se umblă cu cumpăratul voturilor, vă rog să-mi trimiteți informația. Orice informație va deveni publică. Eu n-o să-i permit lui Dodon să devină al doilea Plahotniuc. Dacă-i permite Maia Sandu lui Andrei Năstase, e problema lor. Eu lucrul ăsta n-o să-l permit. Republica Moldova a scăpat de Plahotniuc nu ca să fie creat altul”, a completat Usatîi.

El a mai anunțat că astăzi se va afla la Bălți, acolo unde planifica să ajungă mai devreme, dar a trebuit să zboare la Moscova, pentru a le dovedi socialiștilor că tot ce spun despre el sunt aberații și că pe numele său nu este intentat niciun dosar penal și nici nu este anunțat în căutare.