Reacția inedită a unui veteran din satul Obreja Veche, raionul Fălești, la întâlnirea cu Renato Usatîi. Imaginile nu au nevoie de descriere

20 Septembrie 2019 1.021

La aniversarea celor 94 de ani, un veteran a avut plăcuta surpriză de a-l avea alături pe Renato Usatîi, liderul de partid, pe care spune că-l admiră extrem de mult.

Un veteran din satul Obreja Veche, raionul Fălești, a avut parte de o surpriză de proporții, la aniversarea celor 94 de ani, pusă la cale de unul dintre nepoții săi. Petru Bejenari s-a trezit la masa de sărbătoare cu Renato Usatîi, liderul Partidului Nostru, pe care îl admiră de mult. Momentul întâlnirii a fost cu adevărat emoționant și nu are nevoie de descriere.

În ciuda vârstei înaintate, veteranul, care a luptat în cel de-al Doilea Război Mondial, urmărește atent tot ce se întâmplă în țară, și în special pe scena politică. Impresionat de activitatea lui Renato Usatîi, acesta și-a dorit mult să stea de vorbă cu liderul PN, iar acum visul său a devenit realitate.

După ce i-a oferit flori, tort și l-a felicitat călduros, Renato Usatîi și omagiatul s-au pus la povestit. Veteranul i-a vorbit lui Renato Usatîi despre viața pe front, despre cum alături de tatăl său a mers la război pe când avea doar 18 ani și cum a luat parte la asaltul Berlinului. Moș Petru a discutat cu Usatîi și despre politică, despre pactul Ribbentrop-Molotov, despre cum s-a trăit în Moldova după anii 40, dar și despre activitatea liderului Partidului Nostru.

Viața veteranului l-a impresionat atât de mult pe Renato Usatîi, încât acesta a promis că va finanța realizarea unui documentar.

„Promit să realizăm un film documentar despre Petru Bejenari”, a anunțat Usatîi pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liderul Partidului Nostru a ținut să-i mulțumească lui Petru Bejenari pentru contribuția sa la instaurarea păcii în lume.

„Vă mulțumesc pentru tot ce ați făcut. Datorită Dvs. avem un cer senin deasupra capului. Eu vă promit că voi face totul pentru ca faptele Dvs. și ale veteranilor să nu fie uitate niciodată”, a spus Usatîi, ridicând un pahar de șampanie în sănătatea lui Petru Bejenari.