Șeremet: Deja în acest an, bălțenii vor vedea cum de fapt trebuie reparate drumurile

25 Februarie 2016 1.097

Felul de a repara drumurile în Bălți se va modifica radical. Deja în acest an bălțenii vor vedea cum, de fapt, trebuie reparate drumurile. Este vorba, în primul rînd, de o reconstrucție capitală.

.

Noua putere municipală nu intenționează, așa cum se întîmpla anterior, să cheltuie banii „îngropîndu-i” în asfalt: pînă acum, drumurile erau reparate capital doar pe hîrtie. Drept rezultat, multe dintre autostrăzi sînt într-o stare cu adevărat deplorabilă – chiar și cele reparate „capital” nu cu atît de mult timp înaintea venirii noii puteri. Despre aceasta a declarat postului de televiziune BTV viceprimarul Igor Șeremet.

La repararea drumurilor va fi o cu totul altă atitudine. Deja a fost modificat principiul selectării autostrăzilor și curților care necesită a fi reconstruite. Direcția locativ-comunală nu doar propune o listă a solicitărilor pentru reparații cu indicarea sumelor necesare pentru aceasta, dar și supune această listă unei prioritizări luînd în calcul categoria de drum și situația reală. Aceasta va permite evitarea practicii defectuoase cînd unul și același segment de drum este reparat cu regularitate, iar altul – nici o dată pe parcursul mai multor ani.

În afară de aceasta, la elaborarea estimărilor va participa un expert independent, cu licență necesară pentru efectuarea activității de acest gen. Aceasta va permite recepționarea unei informații obiective și evitarea practicii majorării de pînă acum a estimărilor. Mai mult ca atît, o companie independentă va desfășura expertiza materialelor utilizate la reparația drumurilor.