Șeremet: Corupții și raiderii din fosta concucere încearcă să preia din nou controlul orașului Bălți

11 Ianuarie 2017 918

Până la venirea la putere a actualului primar Renato Usatîi, în orașul Bălți s-au desfășurat scheme frauduloase controlate de ex-viceprimarul Octavian Mahu și actualul vicepreședinte al Paramentului, Vladimir Vitiuk, a declarat viceprimarul actual de Bălți, Igor Șeremet.

„Până la venirea la putere a noii administrații, puterea era pur și simplu capturată. Este vorba despre fosta conducere a primăriei în frunte cu Octavian Mahu și cel care în acest moment se află în Parlamentul Republicii Moldova, mă refer la vicepreședintele Vladimir Vitiuk”, a precizat viceprimarul.

„În funcțiile cheie ale administrației orașului erau numiți oameni ai acestei grupări. Capturarea puterii în oraș se baza pe numeroase scheme frauduloase și spălări de bani”, a adăugat el.

Potrivit viceprimarului Șeremet, toate aceste ilegalități au fost probate de către organele de inspecție financiară și Curtea de Conturi, dar procesele de judecătă în aceste cazuri se tărăgănează.

„Serviciile publice, canalizarea, evacuarea deșeurilor, alimentarea cu apă – această listă poate continua – toate acestea au fost capturate în interesul unei singure grupări pentru profitul propriu. Este vorba despre banii cetățenilor care au ajuns în buzunare acestor indivizi”, a mai spus Șeremet.

Viceprimarul a declarat că actuala administrație se lovește de o opoziție puternică din partea puterii centrale, care încearcă să mențină schemele frauduloase și să-și promoveze proprii oameni în funcții cheie.

„Același Mahu a fost numit șef al Cancelariei de Stat Bălți, pentru a face tot posibilul de a împiedica dezvoltarea orașului. Această tendință se manifestă prin numirea propriilor oameni în funcții cheie, încercări de a relua schemele criminale care aduc bani buni, nu doar fostei administrații a orașului dar și oamenilor care stau în spatele lor”, a concluzionat Șeremet.