Scumpirea carburanților// Ilian Cașu îi propune Maiei Sandu să-l invite la discuții pe președintele Consiliului Concurenței: Așa poate aflăm și noi cine conduce acestă instituție de motani grași

21 Ianuarie 2021 1.429

Recent, stațiile PECO din țară au afișat prețuri majorate pentru combustibili. Scumpirile sunt de peste un leu pentru un litru de benzină, iar Consiliul Concurenței s-a rezumat la a afișa pe pagina electronică a instituției un comunicat de presă prin care anunță noile majorări, dar și verificări la unii operatori petrolieri.

Unul dintre liderii Partidului Nostru, Ilian Cașu, afirmă că instituția nu face mari eforturi, în timp ce statul achită bani grei pentru întreținerea acesteia.

Mai mult decât atât, în anul 2020 când pandemia a condamnat la sărăcie o bună parte a populației, petroliștii și bancehrii au avut cele mai mari profituri,

“de parcă produceau rachete cosmice”.

“Această instituție nu a făcut nimic anul trecut, când petroliști alături de bancheri au avut cele mai mari profituri în Moldova, de parcă produceau rachete cosmice, în timp ce pandmeia a condamnat la sărăcie a bună parte a populației RM. Nu am văzut nicio reacție a acestei instituții, nici nu știu cine este director,

dar faptul că această instituție închiriază două etaje în acest edificiu, și parterul, din bani publici…

Cât anume din bugetul național se plătește pentru chiria acestei instituții într-un sediu de lux, este secret comercial.

N-o să găsiți informații. Asta trebuie să ne spună autoritățile”, a spus Ilian Cașu în liveul său matinal și a făcut o adresare către președintele Maia Sandu.

“Mă adresez Maiei Sandu să-l cheme pe șeful Consiliului Concurenței la discuții ca să-i dea aceste întrebări: cât se achită pentru chiria instgituției.

Interesant e că Consiliul Concurenței este vecin cu o companie petrolieră.

În condițiile în care nu sunt bani pentru pensii și salarii, statul întreține o instituție la care nici nu știm cine este director. Am umplut două etaje cu angajați.”