Primarii oraşelor Râşcani, Drochia, Glodeni, Basarabeasca, Şoldăşenşti: “Trebuie să schimbăm acest sistem putred!

03 Octombrie 2015 1.596

Primarii din partea Partidului Nostru au ieşit în seara de 3 octombrie în faţa protestatarilor din Orăşelul Moldovei din scuarul Parlamentului şi au răspuns la toate întrebările cetăţenilor 

În seara zilei de 3 octombrie, în faţa activiştilor „Orăşelului Moldovei” au ţinut discursuri primarii oraşelor care reprezintă Partidul Nostru, condus de Renato Usatîi. Se cunoaşte că la alegerile locale din acest an, la cârma administraţiei publice locale au ajuns 12 primari din partea Partidului Nostru. Au primit drept moştenire o sumedenie de probleme: infrastructură distrusă, bugete goale. Zilnic, se confruntă cu nerespectarea legii, cu repartizarea finanţării către administraţiile publice locale pe criterii politice. Astăzi, toţi ei declară: acest sistem trebuie schimbat!

Râşcani: susţinem protestatarii!

„Toţi împreună luptăm aici, în faţa Parlamentului RM, deja timp de o săptămână”, susţine primarul oraşului Râşcani, Victor Bogatico. Potrivit sursei citate, „nouă, primarilor le sunt cunoscute şi foarte apropiate, revendicările oamenilor, pentru că în situaţia actuală, puterea locală o reprezintă şi pompierii şi medicina de urgenţă şi salvatorii în persoană”.

„Cu toţii vedem cum puterea centrală face presiuni asupra primarilor incomozi. Ne sunt tăiate bugetele, nu operează transferurile, ceea ce înseamnă că ne este mai greu să luptăm cu problemele cu care se confruntă toate centrele raionale. Suntem nevoiţi să găsim soluţii extraordinare pentru a depăşi situaţia. Şi în acest caz, ca niciodată, este nevoie de solidaritate. Locuitorii din Râşcani susţin protestatarii din orăşel, sunt solidari cu voi! Toţi înţeleg că pentru a schimba spre bine starea de lucruri în localităţi, trebuie, în primul rând, de schimba cursul puterii centrale!”.

Drochia: cerem ca guvernarea să ne respecte drepturile!

„Sunt bucuroasă să vă salut aici pe toţi, mă bucur că a venit aici atât de multă lume”, a declarat primarul oraşului Drochia, Nina Cereteu. Potrivit sursei citate, „de fapt, suntem şi mai mulţi, pentru că astăzi, aici noi reprezentăm doar cea mai activă parte a societăţii”. „Pot să vă asigur însă, că susţinerea protestului nostru la Drochia creşte şi se extinde! Am venit aici ca să demonstrăm celor care stau în cabinete confortabile, că nu vrem să tăcem. Suntem gata să luptăm! Vrem să luptăm! Să luptăm paşnic şi insistent, pentru ca dreptatea să triumfe în ţara noastră!

Sunt una dintre voi şi, ca fiecare, sunt fericită să văd susţinerea aliaţilor. Am aderat la Partidul Nostru pentru că am văzut că acest partid, în frunte cu Renato Usatîi, poate să lupte pentru dreptate, pentru echitate. Cu toţii ţineţi minte cum Partidul Nostru a fost eliminat, în mod ilegal, din cursa pentru alegerile parlamentare. Asta au văzut-o şi alegătorii şi, în oraşul Drochia, pentru candidatura Partidului Nostru au votat practic 80% din orăşeni. Aici, în faţa voastră, pe această scenă, confirm că voi continua să lupt pentru o viaţă mai bună pentru locuitorii oraşului Drochia, pentru locuitorii întregii ţări!

Mă adresez tuturor şi celor care au venit aici, dar şi celor care au rămas acasă. Nu fiţi indiferenţi! Să ne mobilizăm cu toţii şi să cerem să fim respectaţi, să ne respecte drepturile noastre fundamentale ale cetăţenilor Moldovei! Vom lupta până la victorie contra acestor oligarhi, care au ocupat ţara noastră, vom lupta pentru Moldova în care, noi, poporul, suntem stăpâni!”.

Glodeni: doar împreună vom obţine schimbări!

„Solidaritatea şi unitatea sunt acum mai importante ca niciodată”, a declarat din scena Orăşelului Moldovei, primarul oraşului Glodeni, Stela Onuţu, specificând că „victoria noastră la Glodeni este meritul, în primul rând a întregii echipe a Partidului Nostru şi meritul lui Renato Usatîi, lider puternic care a reuşit să consolideze oamenii şi să le devină un lider inspirat”.

„La fel, ca şi peste tot, oraşul este sufocat de datorii, acumulate anii precedenţi. Fiecare primar se întreabă, oare cum să schimbe viaţa spre bine, mizează pe sprijinul orăşenilor, pe susţinerea aliaţilor. Astăzi, când datoriile din Glodeni depăşesc 800 de mii de lei, când fărădelegea domină peste tot, realizarea obligaţiunilor administraţiei locale în faţa populaţiei este pusă la o grea încercare. Aduc un exemplu: problemele cu apa potabilă din Glodeni au fost provocate de vânzarea staţiei de epurare unor persoane private. Pe final, actualmente, întreg oraşul este dependent de dorinţele persoanei private, de datoriile care au fost acumulate. Dar, noi nu ne lăsăm învinşi, nu ne resemnăm, căutăm soluţii eficiente pentru problemele oraşului, discutăm cu investitori, atragem granturi. Şi, ca în soluţionarea oricărei probleme, aici este important să ţinem minte: doar consolidaţi suntem puternici! Doar împreună vom obţine schimbări spre bine!”.

Şoldăneşti: Moldova este demnă de o viaţă mai bună!

„Tinerii ţării noastre au nevoie de viitor”, a declarat primarul oraşului Şoldăneşti, Ion Cuculescu, specificând că „ne întreabă copiii, de ce trăim atât de prost în Republica Moldova”. „Astăzi luptăm pentru ca să schimbăm viaţa spre bine, ca ţara noastră să trăiască şi să prospere! Ca şi în toate oraşele Moldovei, locuitorii din Şoldăneşti se confruntă cu probleme grave, cu datorii extrem de mari pentru servicii comunale, cu insuficienţa apei potabile, cu drumuri distruse.

Împreună cu Partidul Nostru, împreună cu toată echipa, noi căutăm soluţii pentru rezolvarea problemelor şi, prin acţiunile noastre demonstrăm că şi cu resurse modeste, poţi realiza angajamentele asumate în faţa orăşenilor. deja sunt vizibile schimbările spre bine la capitolul iluminatului stradal din Şoldăneşti, se face ordine în sectorul financiar, sunt contestate deciziile ilegale ale administraţiilor precedente ale oraşului. Îi suntem recunoscători pentru susţinere lui Renato Usatîi, care ne ajută în toate, mulţumim întregii echipe a partidului! Sunt convins că la alegerile următoare, vom avea mai mulţi primari. Iar când vom da jos regimul antipopular, vom munci împreună şi în centru, şi în localităţi, spre binele ţării noastre!

Basarabeasca: Noi suntem poporul, noi suntem puterea şi noi vom învinge!

„Reprezint un orăşel nu prea mare din sudul Moldovei – Basarabeasca”, spune primarul acestei localităţi, Valentin Cimpoieş. „Toţi îşi amintesc că acest oraş este unul al feroviarilor şi cât de prosper era adineauri. Spre regret, astăzi, oraşul nostru este un teritoriu al depresiei, este calea ferată distrusă şi infrastructura devastată. Anterior, oraşul nostru se afla la intersecţia tuturor drumurilor, toate căile erau deschise şi spre sud, şi spre nord, spre est şi vest. Astăzi însă, oraşul trece prin cele mai complicate vremuri din istoria sa. Am venit astăzi aici, ne-am adunat pentru a demonstra puterii care se află la cârma ţării şi încearcă să ne transforme într-o turmă fără voce, că nu vom mai sta în tăcere şi nu vom mai răbda. Noi suntem poporul, noi suntem puterea! Poporul va guverna în acest stat!

Nu-mi este caracteristic să mă plâng, tuturor le este greu acum. Ca şi în multe oraşe ale Moldovei, ne confruntăm cu aceleaşi probleme – livrarea apei pe ore, lipsa de canalizare, datoria de 5 milioane de lei în condiţiile unui buget de 10 milioane. Astăzi am venit aici să spunem: noi suntem aici puterea! Transmit cuvinte de susţinere şi solidaritate tuturor protestatarilor de aici din partea locuitorilor din Basarabeasca, oraş al feroviarilor! Suntem împreună şi vom învinge!”.