Conducerea „Partidului Nostru” a înștiințat Consiliul Europei despre degradarea democrației în Moldova

28 Noiembrie 2018 2.087

Vicepreședinții „Partidului Nostru” Ilian Cașu, Elena Panuș, Elena Grițco și Dumitru Ciubașenco au discutat astăzi despre alegerile parlamentare cu noul șef al Oficiului Consiliului Europei în Moldova, William Massolin. Partea primitoare și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu elementele de falsificare de pe acum a alegerilor de către guvernare.

Părțile au discutat despre starea democrației și drepturile omului în Moldova. Conducerea „Partidului Nostru” a vorbit despre multiple exemple care mărturisesc despre erodarea democrației în țară. Drept exemplu au fost aduse multiple episoade de urmărire a opoziției de către guvernare. În legătură cu aceasta, vicepreședinții PN și-au exprimat mulțumirea pentru susținerea fracțiunii „Partidului Nostru” în Consiliul Municipal Bălți în timpul grevei foamei, precum și pentru oferirea unei tribune la Consiliul Europei.

Totuși, una din temele de bază ale întrevederii au fost alegerile parlamentare din 24 februarie. „Partidul Nostru” și-a exprimat îngrijorările în legătură cu faptul că alegerile nu vor fi libere și corecte. În confirmarea acestor temeri, au fost aduse exemple de utilizare a resurselor administrative, corupere a alegătorilor etc. Nu în ultimul rînd, părțile s-au referit și la modificarea sistemului electoral precum și lacunele legislației în vigoare.

Șeful Oficiului CoE a declarat că, Consiliul Europei urmărește atent situația din Republica Moldova, iar alegerile parlamentare au o importanță deosebită pentru structurile europene.