Rezoluția mitingului ”Partidului Nostru”: contra represiunilor, pentru dizolvarea parlamentului și alegeri anticipate!

02 Decembrie 2016 920

Participanții protestului ”Partidului Nostru” a cerut de la regimul de la guvernare sistarea imediată a urmăririi penale ilegale a reprezentanților opoziției, tragerea la răspundere a polițiștilor, procurorilor și judecătorilor care poartă vina pentru fabricarea acestor dosare penale.


”Noi, participanții la mitingul de protest al „Partidului Nostru” contra represiunilor politice, constatăm starea de degradare fără precedent a normelor de legalitate și ale statului de drept în Moldova. Sub paravanul demagogiei despre „cursul european” regimul uzurpatorului Plahotniuc a transfomat Republica Moldova într-o țară a represiunilor și deținuților politici, a fărădelegii și corupției totale, o țară în care genocidul contra propriului popor a fost ridicat la rangul politicii de stat.

Fabricarea dosarelor penale contra președintelui „Partidului Nostru”, primarul municipiului Bălți Renato Usatîi, contra lui Felix Grincu și a altor activiști ai partidului, contra „grupului Petrenco”, avocatei Ana Ursachi sunt doar partea văzuta a icebergului ilegalităților și persecuțiilor în masă, ce au fost dezlănțuite în toată Moldova împotriva celor care sunt în dezacord cu politica regimului criminal.

Renato Usatîi a fost de-facto expulzat în emigrare politică. Dosarul contra lui a fost fabricat special pentru a-l lipsi de posibilitatea de a se întoarce acasă și a se ocupa eficient de activitatea politică și administrarea Bălților, în fruntea cărora el a fost ales de majoritatea orășenilor. Prin hotărârea de emitere a mandatului de arest pe numele lui Renato Usatîi regimul a făcut imposibilă participarea lui în campania alegerilor prezidențiale, înfăptuirea normală de către el a obligațiilor de primar al Bălților și de președinte al „Partidului Nostru”.

„Partidul Nostru” își exprimă regretul vizavi de faptul că partenerii occidentali ai Republicii Moldova continue să sprijine și să sponsorizeze aceste autorități criminale. Facem apel către respectivii parteneri să conștientizeze adevărul: asistența lor financiară nu este în folosul populației din Moldova, ci ajută la menținerea puterii în mâinile unor criminali care au luat ostatic întregul nostru popor. Occidentul trebuie să înceteze acordarea de sprijin regimului terorist al lui Plahotniuc, dacă sincer dorește să ajute cetățenilor țării și nu unei grupări de hoți și demnitari corupți.

Participanții la miting constată că recentele alegeri directe ale șefului statului nu au dus la ameliorarea situației din Moldova. Deși gruparea criminală de la putere a suferit la aceste alegeri o înfrângere rușinoasă, dânsa continue să mențină Moldova în stare de stat captiv, unde o minoritate ce a uzurpat puterea terorizează majoritatea cetățenilor care se pronunță împotriva unei asemenea puteri. Sistemul represiv nu doar nu a fost demontat, ci a intensificat represiunile contra opoziției.

În campania alegerilor prezidențiale „Partidul Nostru” a pledat pentru dizolvarea actualului parlament corupt prin chiar primul decret al noului președinte, pentru o desfășurare cât mai grabnică a alegerilor parlamentare anticipate, pentru investirea unei puteri cu legitimitate care să-i tragă la răspundere pe cei vinovați în ilegalitățile comise de regimul Plahotniuc”.

Astfel, protestatarii au inclus în textul rezoluției cerința de sistare imediată a urmăririi penale ilegale a reprezentanților opoziției, tragerea la răspundere a polițiștilor, procurorilor și judecătorilor care poartă vina pentru fabricarea acestor dosare penale.

Totodată, au fost incluse și cerințe politice, printre care dizolvarea imediată a parlamentului și alegeri anticipate. Pentru atingerea acestui scop protestatarii a îndemnat opoziția să se unească.