Soluționarea problemei deșeurilor. Ivan Diacov propune construirea unei uzine pentru reciclarea deșeurilor

23 Septembrie 2019 1.384

Problema gunoiștilor neautorizate de la periferiile orașului va fi rezolvată numai dacă se va construi o uzină pentru reciclarea deșeurilor. De asta este convins Ivan Diacov, candidatul Partidului Nostru la funcția de primar general al Chișinăului.

În acest week-end, Ivan Diacov a mers la gunoiștea neautorizată din sectorul Buiucani. Alături de blocurile locative acolo sunt aruncate mai multe categorii de deșeuri, care sunt acoperite cu pământ.

Ivan Diacov a menționat că a fost sesizat în legătură cu gunoiștea respectivă de către alegători, la una din întâlnirile pe care le-a avut recent. Candidatul s-a familiarizat cu starea de lucruri la fața locului, menționând că situația ecologică a orașului se agravează de la un an la altul.

Candidatul Partidului Nostru a mai remarcat că la gunoiștea de lângă sectorul Buiucani mai sunt aruncate crengi și alte resturi vegetale din care pot fi produse brichete și peleți. Am putea soluționa concomitent două probleme: să ne debarasăm de deșeuri și să obținem combustibil ecologic, spune Ivan Diacov.

În prezent, deșeurile din Chișinău sunt depozitate pe poligonul din Țânțăreni. Localnicii au protestat de mai multe ori, cerând închiderea gunoiștii. Autoritățile Capitalei au declarat că vor soluționa problema, dar, deocamdată, nu au o alternativă.