Renato Usatîi: „Apărătorii Patriei – sînt totul, pentru cei cărora nu le pasă!”

23 Februarie 2016 1.153

Liderul „Partidului Nostru” a felicitat patrioții Moldovei cu ocazia zilei de 23 februarie

„23 februarie este una dintre cele mai îndrăgite sărbători, indiferent ce ar fi scris în actele oficiale. Am sărbătorit-o și o vom sărbători. Din copilărie toți știu: pe 23 este ziua bărbatului, iar peste două săptămîni – a femeii, – a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook.

– Vreau, în primul rînd, să felicit veteranii, ofițerii în rezervă, militarii profesioniști – apărători ai Patriei, pe toți cei care au stat și stau la straja Patriei. Mă închin vouă pînă la pămînt.
A marca ziua de 23 februarie nu doar ca pe o Zi a armatei sovietice și a devenit o tradiție încă din perioada sovietică. Tradiția este vie și e bine că nu se pregătește să moară. Este o sărbătoare adevărată, una dintre puținele cu tentă patriotică, și nu doar una sovietică. Este Ziua apărătorului Patriei, adică a pămîntului pe care te-ai născut. Mulți dintre tinerii din țara noastră nu și-au satisfăcut serviciul militar, nici eu nu l-am satisfăcut, dar Patria o apărăm și vom continua să o facem.

Inamicii interni uneori sînt mult mai șireți și periculoși decît oricare alții din exterior. Aceia pot captura țara, dar nimănui nu i-a reușit încă să țină prea mult oamenii iubitori de libertate. Iar dușmanii interni ai țării pot omorî. Nu neapărat pentru că le place o altă țară, ci pur și simplu din indiferență: profitul personal pentru ei e mai de preț.

Așadar, apărătorii Patriei – sînt totul, pentru cei cărora le pasă! Și mă bucur că în Moldova sîntem tot mai mulți”.