Renato Usatîi: „Toți oamenii sănătoși sînt obligați să iasă la protest pe 24 aprilie”

05 Aprilie 2016 765

Liderul „Partidului Nostru”, primarul de Bălți, Renato Usatîi, și-a îndemnat susținătorii să participe la mitingul platformei civice DA, planificat pentru 24 aprilie, anunță site-ul Newsmaker.md.

„Da, despre acțiune primul a declarat [liderul partidului „Platforma Demnitate și Adevăr”, Andrei] Năstase. Dar toți oamenii sănătoși sînt obligați să participe la protestul din 24 aprilie împotriva regimului de guvernare, pentru a pune punct fărădelegii” – a declarat Usatîi în cadrul unei adresări video postate pe pagina sa de Facebook.

 

Potrivit lui, în prezent cu democrații „duc o luptă reală” doar „Partidul Nostru” și Platforma „Demnitate și Adevăr” (DA), iar toți ceilalți „doar imită lupta”. Acțiunea de protest din 24 aprilie, a declarat Usatîi, trebuie „să oprească regimul de guvernare”.

El, de asemenea, a comunicat că în această zi în țară vor avea loc „una-două acțiuni foarte importante, una dintre care va avea loc la Bălți”. „Pentru asta, pentru ca Bălțiul să spună „nu” [prim-vicepreședintelui democrat, Vladimir] Plahotniuc și regimului de guvernare”, a subliniat liderul „Partidului Nostru”.

Acesta a îndemnat toți concetățenii aflați peste hotare să revină acasă pînă la Paște și să participe la mitingul împotriva regimului de guvernare. „Dacă va ieși toată țara, aceasta va însemna victoria, iar 24 aprilie va deveni ziua decisivă în istoria Moldovei”, a mai declarat Usatîi.