De Crăciun, Renato Usatîi a organizat un concert grandios – karaoke cu mii de oameni la Bălţi

08 Ianuarie 2016 1.104

Zeci de mii de bălţeni au sărbătorit Crăciunul împreună cu primarul capitalei de nord în cadrul unui concert grandios cu mai mulţi interpreţi şi Open Air – karaoke.

După ce a primit titlul de capitala Revelionului în Moldova, municipiul Bălţi a cucerit pe bună dreptate şi titlu de Capitala Crăciunului-2016. Feeria Crăciunului a fost simţită din plin în centrul oraşului, în Piaţa Vasile Alecsandri din Bălţi. Vremea caldă de afară şi zăpada care se aşternea peste tot au creat o atmosferă cu adevărat de sărbătoare, iar interpreţii, care rând pe rând încântau publicul, au luminat sărbătoarea Crăciunului cu un spectacol muzical excepţional.

De Crăciun, pe scenă din Bălţi au urcat Nelly Ciobanu, Vitalie Dani, Brio Sonoris şi alţi interpreţi autohtoni. Însă punctul culminant al serii a fost grandiosul şi unic în felul său concert-karaoke cu zeci de mii de oameni, organizat de primarul de Bălţi, Renato Usatîi. Mulţimea din Piaţă a cântat la unison cu Renato Usatîi fiecare piesă, astfel transformând concertul în cel mai mare karaoke Open Air de Crăciun din istoria CSI, dar poate şi a Europei.
“Noi astăzi cântăm piese corecte. Leps şi Mihailov stau într-o parte, pentru că noi avem mai multe vizualizări decât ei. Arătaţi pe ecrane mulţimea din Piaţă ca să vadă toată ţara ce atmosferă frumoasă avem la Bălţi! Deşi noi avem o atmosferă bună la fiecare eveniment. În primul rând toţi se veselesc. În al doilea rând, atunci când văd că oamenii în etate dansează pe ritmurile piesei “Titanium” înseamnă că totul merge bine.”, a glumit din scenă Renato Usatîi.

Pentru fiecare piesă interpretată primarul de Bălţi a găsit cuvintele potrivite.
La subiectul urbanismului edilul a spus: “Dacă vom cânta puţin mai tare, atunci acea construcţie nefinisată va cădea. Nu se potriveşte aici în centrul oraşului, să o construiască până la urmă sau să o demoleze.”

Pe tema politicii: “Această piesă o dedicăm autorităţilor noastre” – aşa a anunţat liderul Partidului Nostru, în aplauzele mulţimii, piesa “Я уеду жить в Лондон” (“Mă voi muta cu traiul la Londra” trad.rus.).

În seara de Crăciun, Renato Usatîi a interpretat piese şi în limba engleză, şi în limba franceză şi chiar a propus miilor de bălţeni să organizeze karaoke în fiecare zi în centrul oraşului. “Să facem în perioada sărbătorilor, pentru ca să putem veni în Piaţă şi să cântăm karaoke, să spunem aşa, de la şapte până la zece seara. E bine aşa?” Mulţimea a dat acordul şi a confirmat prin aplauze furtunoase.

Nu doar oraşul Bălţi, ci şi întreaga ţară nu a mai văzut anterior o astfel de sărbătoare. Iar această seară de Crăciun a fost într-adevăr corectă şi frumoasă, datorită atmosferei calde şi sentimentului incredibil de unitate, care l-a simţit publicul. Toţi au cântat, au dansat şi s-au bucurat de sărbătoare în capitala de nord a ţării, care a devenit şi capitala Revelionului, şi Crăciunului în Moldova.