Renato Usatîi în emisiunea postului de televiziune TV7: regimul se joacă cu focul, lansând provocatori în rândurile protestatarilor!

23 Ianuarie 2016 867

Liderul ”Partidului nostru” a subliniat că regimul guvernant poartă răspundere deplină în legătură cu orice incidente posibile

 

”Curtea Constituțională a respins declarația noastră solidară. În aceeași seară am aflat că Ministerul Justiției a refuzat înregistrarea partidului Platforma DA. Cu ei au procedat exact cum au făcut-o cu formațiunea noastră politică în 2014- au tărăgănat cele 30 de zile, prevăzute de legislație, iar în ultima zi au emis refuzul”, – a spus Renato Usatîi, în emisiunea Nataliei Morari ”Politica” la postul TV7.

”În mod obraznic și cinic ei au sfidat majoritatea cetățenilor care cer alegeri anticipate, indiferent de viziunile lor politice. Noi suntem conștienți de faptul că aceasta situație este creată artificial. Ei practic ne provoacă în mod deschis la un conflict. Ei așteaptă orice pumneală cu participarea noastră, ca să aresteze pe cineva dintre noi”,- a subliniat liderul ”Partidului Nostru”.

Renato Usatîi a declarat că liderii opoziției, în cadrul acțiunilor solidare de protest, mobilizează manifestanții prin excepție la proteste pașnice și această poziție este una principială. Însă căpeteniile regimului guvernant trebuie să conștientizeze faptul că dacă ei și în continuare vor ignora deschis revendicările protestatarilor, atunci răbdarea poporului poate crăpa.

”Când am venit la parlament în prima zi a protestelor, deja era în desfășurare o confruntare cu polițiștii care am reușit s-o localizăm foarte repede. Dar am reușit s-o facem cu mare greu. Pentru că în spatele clădirii Parlamentului, unde spiritele erau și mai încinse, când i-am îndepmnat pe oameni să păstreze calmul, o jumătate din cei prezenți m-a trimis pe mine, iar cealaltă– pe Andrei Năstase și am depus foarte mult efort pentru a ogoi oamenii, – a menționat Renato Usatîi.”

Puterea trebuie să conștientizeze că dacă în piață vor ieși sute de mii de oameni, unii vor dori să facă o plimbare spre hotelul ”Nobil”, alții pot intra să se mai încălzească în clădirea Guvernului. Noi chemăm la acțiuni pașnice. Însă oamenii sunt revoltați la nebunie”, – a spus liderul ”Partidului Nostru”.

Usatîi a subliniat că liderii puterii guvernante se joacă cu focul, lansând provocatori în rândurile protestatarilor.

”De noi s-a apropiat unul din conducătorii poliției și ne-a informat, că la clădirea ”Moldtelecom”-ului cineva împroșca din praștie cu piulițe sau rulmenți în ferestrele edificiului. El ne-a spus următoarele: înțelegem că nu voi sunteți făptașii, dar vă rugăm să identificați acești provocatori”.

Plahotniuc acum a intrat în panică și, în această stare, poate ordona aceluiași Shore să aducă din zona conflictelor din Ucraina, contra sumei de 5 milioane de dolari, vre-o 500 de oameni, cum a mai fost cu perfectarea firmelor fantome în schemele cu ”furtul miliardului”. va da fiecăruia câte o sută mii de dolari și acești oameni vor fi gata să execute orice ordin”.

”Noi declarăm oficial că dacă veți vedea inși în cagule care provoacă oamenii, înseamnă că sunt agenții lui Plahotniuc, care încearcă să rămână la putere. Manifestanții nu au nimic comun cu nici un fel de violență.”