Renato Usatîi este convins că următoarea guvernare va fi formată de Partidul Nostru

30 Decembrie 2015 1.468

Liderul PN consideră că alegerile parlamentare anticipate sunt inevitabile şi vor avea loc în toamna anului 2016

 

În cadrul conferinţei de totalizare a rezultatelor anului 2015, susţinută pe 30 decembrie, preşedintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, a vorbit despre obiectivele privind activizarea protestelor stradale la începutul anului viitor.  

„În acest an Partidul Nostru împreună cu alte asociaţii civice şi politice a lansat proteste stradale masive. Le aduc mulţumiri tuturor cetăţenilor care au participat la aceste proteste. Le mulţumesc acelor mii de oameni, care au înnoptat în corturile din faţa Parlamentului. În linii generale, nu este atât de important în care corturi au dormit oamenii, în ale Partidului Nostru, PSRM sau ale Platformei DA. Este important faptul că, pentru prima dată în istoria Republicii Moldova independente, cetăţenii moldoveni s-au trezit şi au conştientizat că au o responsabilitate civică, care a lipsit până în anul 2015. Protestele continuă şi astăzi.”

 „În prezent, am lăsat în corturi în „Orăşelul Moldovei” câteva zeci de oameni, care stau acolo non-stop. După Revelion şi Crăciun vom intensifica urgent acţiunile de protest. Şi asta pentru că lipsa oricărei acţiuni din partea noastră ar putea duce la aceea că Moldova ar putea înceta să mai existe ca stat deja în anul 2016. Ne stabilim doar obiective reale şi aşa sau altfel vom obţine  organizarea alegerilor anticipate. Sunt convins că următoarea guvernare va fi formată de Partidul Nostru.”

Renato Usatîi a infirmat informaţiile lansate de bloggerii angajaţi politic,  potrivit cărora el s-ar pregăti să părăsească funcţia de primar de Bălţi.

Îmi place foarte mult oraşul Bălţi, mă simt confortabil acolo şi văd că şi bălţenii se simt confortabil cu actuala conducere. În capitala de nord este foarte mult de lucru, iar cei care lansează speculaţii că Usatîi vrea să plece, mint. La drept vorbind, nu tind în mod special să fiu în Parlament, unde majoritatea celor care se află acolo pur şi simplu nu ştiu ce-i asta „тройной одеколон” (apă de colonie sovietică marca Troinoi, trad.rus.) .”, a precizat ironic Usatîi.