Renato Usatîi cere demisia primarului orașului Fălești: „Să plece de bunăvoie”

15 Februarie 2016 1.133

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, îi cere lui Vladimir Rusu să depună cerere de demisie din cont propriu și declară că este gata să acopere din sursele sale cheltuielile pentru alegeri locale noi în Fălești

 

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că va solicita demisia primarului orașului Fălești, Vladimir Rusu, deja în această săptămână. Această declarație Usatîi a făcut-o în Fălești, la adunarea coordonatorilor organizațiilor raionale de partid și primarilor „Partidului Nostru”.

„În Fălești lucrurile nu merg prea bine și vreau să-mi cer iertare în fața locuitorilor orașului Fălești pentru primarul care a cîștigat alegerile avînd susținerea noastră, – a spus liderul „Partidului Nostru”.

Deja am mai spus că vom reacționa foarte dur în cazul în care o să apară unele sau altele situații incorecte, cu participarea aliaților noștri. Cînd în toată țara eu lupt cu cazinourile, în Fălești, pe ascuns, sînt semnate autorizații pentru o sală cu jocuri de noroc. Cînd aflu despre faptul că cineva are dreptul să intre în centrul orașului pentru semnătura primarului, iar tuturor celorlalți le este interzis. Cînd aflu că o femeie a privatizat o odaie în cămin și se discută despre acțiuni de corupție, atunci eu înțeleg foarte clar că astăzi primarul, în loc să rezolve problemele orașului, a decis să se ocupe cu „businessul moldovenesc”.
Declar foarte clar că aceasta nu va trece. În această săptămînă vom solicita demisia primarului. Iar pentru a nu fi acuzați că iarăși este nevoie de bani pentru alegeri repetate în Fălești, sînt gata să achit toate cheltuielile pentru desfășurarea alegerilor noi”, – a declarat Renato Usatîi.

„Am spus că nimeni nu are dreptul de a face ceea ce dorește, mai ales dacă este vorba despre scheme de corupție, – a spus liderul „Partidului Nostru”.

– Următoarea deplasare o vom face la Florești. Totul ce începe cu litera „F” la noi „nu prea a mers”. Vom lovi dur peste mîini și nu voi permite ca să-și bată joc de oameni în acele orașe în care oamenii ne-au crezut și ne-au acordat voturile lor”, – a precizat Usatîi.