Renato Usatîi răspunde acuzațiilor lansate de Traian Băsescu: „Domnule Băsescu, sunt sclav al poporului meu și cum o să decidă el, așa o să merg eu ca politician”

05 Februarie 2016 1.936

Renato Usatîi a reacționat la acuzațiile fostului președinte al României Traian Băsescu în adresa sa precum că intenționează să ducă Republica Moldova în Uniunea Vamală. Președintele „Partidului Nostru” i-a propus să fie patrioți care respectă independența și suveranitatea țărilor lor, dar să prietenească în calitate de vecini.

 

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, i-a făcut o invitație fostului președinte român Traian Băsescu la vila sa de la Moscova, pentru o baie rusească, gustări pregătite de femei din Republica Moldova și pelimeni. În acest mod, președintele PPPN a răspuns acuzațiilor fostului președinte al României precum că duce țara în Uniunea Vamală. Renato Usatîi a spus că este patriot și va duce țara acolo unde vor dori cetățenii Republicii Moldova, iar „cu România vom fi și în continuare vecini”. „M-ați acuzat că sînt contra integrării europene, contra Moldovei, și că vreau să duc Republica Moldova în Uniunea Vamală.

Domnule Băsescu, am declarat de mai multe ori că, în primul rînd, o să fiu sclav al poporului Republicii Moldova și cum o să decidă poporul așa o să merg eu ca politician. Nu o să duc țara în direcția în care am afaceri eu sau acolo unde au afaceri alții. Dvs. iubiți România, eu iubesc Republica Moldova. Spuneți că sînteți partriot al României, eu sînt patriot al Republicii Moldova și de asta nu o să admit unirea. O să fim vecini, o să ne respectăm”, a declarat Renato Usatîi. Președintele „Partidului Nostru” a atras atenția asupra mai multor asemănări între el și Traian Băsescu: ambii sînt născuți pe data de 4 noiembrie, ambii sînt scorpioni și la amblii „le plac blondele”. „Eu vă promit că o să fim vecini și o să ne împăcăm foarte bine. Eu vin la Dumneavoastră la București la o ciorbă de burtă, Dvs. veniți la mine la pelimeni la Chișinău. Poate într-o zi mergem împreună la Moscova. Am o baie rusească. Am și una turcească. Avem și niște doamne din Republica Moldova care o să ne facă niște gustări foate bune. Vă rog să ne stimăm, să avem o colaborare și să nu intrăm în conflict”, a mai spus Usatăi în adresarea sa către Traian Băsescu. Nu în ultimul rînd, președintele PPPN i-a adresat fostului președinte român o invitație pentru un dialog online, prin intermediul skype