Renato Usatîi: Timofti a refuzat să înainteze candidatura lui Plahotniuc

12 Ianuarie 2016 1.326

Liderul Partidului Nostru susţine că PD va “scoate” la Chişinău zeci de mii de oameni la un miting pentru a face presiuni asupra preşedintelui

 

Președintele Nicolae Timofti a refuzat să-l desemneze pe Vlad Plahotniuc la funcția de prim-ministru. Declaraţia a fost făcută de liderul Partidului Nostru la conferinţa de presă susţinută online luni seară în aplicaţia Periscope.tv.
“Lupuşorii” noştri au fost la Timofti cu o singură candidatură, cea a lui Plahotniuc. Timofti a spus “nu”. Este bravo al nostru “soldăţel de plumb”. În zilele următoare situaţia va fi clară definitiv. Dacă Timofti va ezita şi îl va desemna pe Plahotniuc, atunci ieşim cu toţii”, a declarat Renato Usatîi.
“Vom decide ce vom face, în funcţie de ce va face Timofti ce candidat va desemna. În situaţia în care peste 80% din populaţia ţării nu are încredere în actualul regim de la guvernare, asta ne dă de înţeles că trebuie să luăm puterea în propriile mâini.”, a spus Renato Usatîi, răspunzând la întrebările utilizatorilor privind acţiunile de mai departe.
Anterior Renato Usatîi a anunţat că miercuri conducerea PD intenţionează să organizeze o amplă acţiune de protest pentru a cere ca Plahotniuc să fie înaintat la funcţia de Prim-ministru, iar în acest scop la Chişinău vor fi aduse câteva zeci de mii de angajaţi ai întreprinderilor controlate de liderii PD.
“Plahotniuc adună oamenii în faţa Reşedinţei lui Timofti pentru a-l presa. Ei vor înainta un ultimatum – sau Timofti îl desemnează pe Plahotniuc sau îi vine sfârşitul. Sper foarte mult că nu vor reuşi.”
Renato Usatîi nu consideră că este necesar să fie organizat un contra-protest împotriva celor care sunt aduşi forţat la Chişinău pentru “a-l susţine” pe Plahotniuc.
“Dacă vor fi ciocniri între manifestanţi, atunci ce bun din asta? Oamenii sunt obligaţi să iasă la protest. Sunt aduşi angajaţii întreprinderilor, secţiilor de paşapoarte, Moldtelecom şi alte instituţii, cărora le spun că vor fi concediaţi dacă nu vin la protest. Cei care îşi aduc cunoscuţii sunt plătiţi. La Bălţi, de exemplu, le plătesc câte 150 de lei, se adună dimineaţa într-un loc stabilit din timp şi de acolo se pornesc spre Chişinău.
“Nu avem voie să greşim, trebuie să rezistăm şi să învingem. După ce democraţii vor spune ce au de spus, ultimul cuvânt va fi al nostru. Iar cuvântul nostru depinde de dispoziţia societăţii. Noi putem aduna mii de oameni chiar acum, dar pentru a înlătura actualul regim de la putere trebuie să unim toată ţara.”, a precizat Renato Usatîi.
În seara de luni, peste 500 de utilizatori au participat la discuţia cu liderul PN. Internauţii i-au pus sute de întrebări despre actuala situaţie politică din ţară şi problemele existente în municipiul Bălţi. Discuţiile liderului Partidului Nostru cu internauţii nu sunt doar de nivel internaţional, ci chiar intercontinental. Renato Usatîi a primit mesaje de salut de la internauţi din oraşele Moldovei, Transnistriei, precum şi din Moscova, Sankt Petersburg, Paris, Roma, Chicago, Los Angeles, Timişoara, Londra, Geneva, Bologna, Livorno, Voronej, Bruxelles, Odessa, Liuberţî, Novîi Urengoi, Ramenskoe şi chiar şi Iugra.