Renato Usatîi: Țara începe de la regiuni!

01 Februarie 2017 871

„Țara începe de la regiuni. Anume aici există entuziaști care în pofida tuturor obțin progrese în orășelele și sătucurile lor”, a scris liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, pe pagina sa de Facebook, cu ocazia Zilei autonomiei locale și administrației publice locale.

„1 februarie în Moldova – Ziua autonomiei locale și a lucrătorului din administrația publică locală. Felicit cu ocazia acestei sărbători toți angajații publici care reprezintă comunitatea locală în satele și orașele noastre. Țara începe de la regiuni. Anume aici există entuziaști care în pofida tuturor ajung obțin progrese în orășelele și sătucurile lor. Sînt bucuros că mulți din acești oameni susțin „Partidul Nostru”. Denumirea sărbătorii de astăzi constă din două părți. În prima parte este vorba despre „autonomia locală”, dar în Moldova ea nu există”, a scris Usatîi.

„În calitate de primar al celui de-al doilea ca mărime oraș din țară, pot să spun despre aceasta cu certitudine. Toate bugetele din țară sînt livrate la indicația Ministerului Finanțelor, veniturile din taxe sînt reglementate la Chișinău, investițiile capitale sînt distribuite conform principiului politic. Cu toate acestea, se cunoaște că fără existența unei autonomii locale puternice dezvoltarea eficientă este imposibilă. Statul se ține pe comunitățile locale, fiecare dintre care trebuie să aibă stimulentele lor de dezvoltare, nu necesitatea de a sta cu mîna întinsă în fața clădirii Guvernului”, a conchis liderul „Partidului Nostru”.