Renato Usatîi a fost oaspete de onoare la sărbătorirea Zilei Orașului Moscova din Piața Roșie

10 Septembrie 2016 1.055

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a participat la sărbătorirea oficială din Piața Roșie în legătură cu aniversarea a 869 de ani a capitalei Rusiei.

Felicitarea primarului de Bălți a fost rostită în cadrul unei transmisiuni live pe rețeaua de socializare Facebook, chiar de pe tribunele din Piața Roșie, unde au fost toți oaspeții de onoare ai Moscovei, împreună cu președintele rus, Vladimir Putin, premierul rus, Dmitrii Medvedev, și primarul Moscovei, Serghei Sobeanin.

De asemenea, Renato Usatîi a publicat o felicitare pentru locuitorii Moscovei cu ocazia Zilei Orașului. „Pe data de 10 septembrie Moscova marchează Ziua Orașului – împlinește 869 ani. Din numele locuitorilor municipiului Bălți, dar și a majorității cetățenilor noștri, aș vrea să-i felicit pe moscoviți cu această frumoasă sărbătoare. Datorită locuitorilor capitalei, guvernului și primăriei orașului Moscova, această metropolă unicat, cu o glorie și o istorie seculară, și în zilele noastre se schimbă în bine în fiecare zi. Sîntem bucuroși de prietenia cu Moscova, iar prietenii merg în vizite unii la alții”.

Foto: pagina web a Primăriei Moscovei.

Reprezentanții capitalei ruse au fost la sărbătoarea prilejuită de Ziua Orașului Bălți, pe data de 22 mai, iar în calitate de cadou, au oferit două unități de tehnică specializată. La rîndul meu, am acceptat cu bucurie invitația Guvernului moscovit de a participa la acțiunile dedicate Zilei Orașului Moscova.

În ultimul an am avut multiple întrevederi la nivel oficial și am făcut un mare pas spre dezvoltarea colaborării noastre. O etapă importantă în consolidarea relațiilor reciproce a fost întîlnirea mea cu Serghei Semionovici Sobeanin, primarul orașului Moscova. Cu fiecare zi consolidăm prietenia între popoarele Moldovei și Rusiei. Coparticiparea la acest proces dă un sens suplimentar vieții mele”.

Renato Usatîi se află la sărbătorirea oficială a Zilei Orașului Moscova la invitația primarului Moscovei, Guvernului Moscovei și Dumei orășenești a Moscovei.