Usatîi a devenit eroul victoriei echipei „Zaria”

26 Mai 2016 906

Proaspeții campioni și fanii echipei de fotbal l-au dus pe primarul de Bălți pe mîini după victoria răsunătoare în Cupa Moldovei

 

Pe 25 mai, pe stadionul „Zimbru”, în fața tribunelor triumfătoare, fotbaliștii „Zaria”, care într-un singur sezon au ajuns pînă la campioni ai Moldovei și participanți ai Ligii Europei, l-au ridicat pe palme pe omul pe care, de bună dreptate, îl consideră „părinte” și călăuza victoriei lor – primarul de Bălți, Renato Usatîi. Despre multe spune și faptul că lozincile de bază ale meciului au fost „Bălți!” și „Usatîi”, scandate de mii de voci pe tribuna „bălțeană”.

Aportul lui Usatîi la victoria echipei bălțene de fotbal, potrivit opiniei comune a comentatorilor – este nu doar rezultatul sponsorizării, dar a unei noi abordări calitative pentru dezvoltarea sportului. Odată cu venirea lui Usatîi în funcția de primar atitudinea față de realizările sportive s-a schimbat radical. Victoriile sportive au început a fi tratate drept parte importantă a unei atmosfere speciale la Bălți, care inspiră și unește orășenii, le oferă sentimentul de mîndrie pentru orașul lor și dorința de a face viața în el mai bună. Primarul capitalei de nord a depus eforturi considerabile pe această cale. Alături de susținătorii „Zaria”, el a avut emoții pentru echipa natală și împreună cu toți a sărit de bucurie, cuprinzînd Cupa cucerită cu demnitate.

Această victorie extraordinară, această înălțare a echipei „Zaria” pe vîrful gloriei, a devenit victoria tuturor bălțenilor, și încă o victorie a lui Usatîi. Iar astăzi tot Bălțiul scandează „Zaria – campion!”