Renato Usatîi: Shor este proiectul politic a lui Plahotniuc, iar arestarea sa – un scenariu

22 Iulie 2016 1.577

„Prelungirea arestului lui Shor este un teatru. S-a prelungit cu 30 de zile nu arestul, dar o piesă regizată și elaborată de Vladimir Plahotniuc. Cel puțin din informația pe care o dețin, oamenii lui Shor sînt foarte activi în nordul țării, arendează oficii, propun bani consilierilor locali în sate și orașe”, a declarat primarul de Bălți, Renato Usatîi, în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” la postul de televiziune N4.

 

Potrivit lui Usatîi, Plahotniuc și Shor au ajuns la înțelegerea că primarul Orheiului va fi nevoit să stea în închisoare, iar Shor cu greu a acceptat să stea atît timp în izolator.

Despre aceasta vorbește și acel fapt că Plahotniuc se ocupă de afacerile lui Shor, a precizat Usatîi. „Săptămîna trecută, Plahotniuc a încercat să vorbească cu o persoană destul de influentă din Federația Rusă ca să-i hotărască una din problemele lui Shor. El are interdicție pentru următorii șase ani, deja unul a trecut, de a vizita Federația Rusă și Plahotniuc a încercat să-i soluționeze inclusiv problema asta”, a spus el, numind reținerea lui Shor „show pentru cetățeni, să vadă toți că nu doar Filat e arestat”.

Din cîte a mai spus Usatîi, primarul orașului Orhei este menținut sub arest în aceleași condiții în care stau și alți deținuți, doar că noaptea este lăsat de unul singur, iar ziua îi aduc cîțiva colegi de cameră.

Primarul de Bălți a subliniat că Shor este proiectul politic al lui Plahotniuc. „Este proiectul politic al lui Plahotniuc, care este are anumite sarcini pe stînga. Să distrugă mai mult „Partidul Nostru”, Partidul socialiștilor. El deja e una dintre păpușile principale ale lui Plahotniuc”.

Usatîi consideră că dosarul lui Shor poate avea loc rapid, iar ulterior primarul de Orhei va fi amnistiat pentru a trece la o altă fază a scenariului.