Renato Usatîi: «Acum nu plecăm nicăieri, rămânem să protestăm lângă parlament!»

20 Ianuarie 2016 1.243

Liderul «Partidului Nostru» a vorbit în faţa protestatarilor de pe scena «Orășelului Moldovei»

Translarea video a fost preluată după o deconectare neaşteptată a internetului pe piaţa din faţa parlamentului.Sute de mii de oameni, au recăpătat posibilitatea de a vedea ce se petrece în centrul caăitalei, unde în aceste minute continuă acţiunile de protest.

«Privind la ceea ce au făcut ei azi, am impresia că mai înainte ei se ocupau gop-stop / furt, unde aveau sarcina în 30 de minute să prădeze magazinul, să vândă prodeusele şi să reuşească între timp să cheltuiască banii. Iată azi ei au făcut-o în 30 de minute», – a spus Renato Usatîi, vorbind în faţa protestatarilor de pe scena «Orăşelului Nostru» lângă parlament.

«Astăzi situaţia constă în faptul că dacă ar fi vre-un sens de la intrarea în parlament, ar fi mut cu totul bine, – a spus liderul «Partidului Nostru – pentru cei care nu au auzit adresarea mea prin megafon când eram pe treptele scării. Toţi deputaţii şi miniştrii, îmbrăcaţi în unifromă de poliţişti au fost scoşi din parlament. Acolo nu mai este nimeni. Au fugit ca nişte laşi, bine că nu erau în fuste. Acum noi nu avem dreptul la vre-o greşeală. De a ne împinge cu poliţiştii multă minte nu trebuie, dar mai depate ce?

Sarcina noastră este urmtoarea- să nu plecăm nicăieri, rămânem să protestăm lângă parlament. Bucătăria lucrează, avem ceai şi cafea fierbinte. Îi îndemnăm pe toţi cetăţenii Moldovei să se alăture nouă, aici la parlament trebuie să iasă toată ţara.

Atunci când mai mult de 80 de procente de cetăţeni ai Moldovei cer alegeri parlamentare anticipate, este inadmisibilă încercarea de implicare din extern. Când veneam de la aeroport, au sunat şi mi-au spus că ambasadorul SUA doreşte urgent să ne întâlnim. Şasă să vină aici şi să le lămurească oamenilor, ce vrea el. Are propuneri concrete? Lasă să vină şi să spună, dar un să ne înveţe pe noi cum să trăim- să închide, gura şi să aşteptăm trei ani.