Renato Usatîi: „Împotriva corupției în Moldova luptă tot acela care o și acoperă”

05 Iulie 2016 998

Procesul pe faptul furtului miliardului din sistemul bancar caracterizează clar toate așa-zisele arestări anticorupționale din ultima vreme ca fiind doar o banală campanie”, a declarat Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook. „În infracțiune sînt implicate zeci de persoane. Într-o anumită perioadă, pentru comiterea acesteia, a fost concentrat tot sistemul, coordonator al căruia s-a autointitulat Plahotniuc, dar sabia justiției nu taie capetele membrilor clanului.

A fost condamnat Filat, plus – l-au închis după gratii pe executorul Shor, dar și asta pentru că se temeau că el poate părăsi țara și începe a vorbi. Așa-numiții „parteneri internaționali de dezvoltare” ori nu văd toate acestea, ori nu vor să vadă, considerînd că în Moldova ei au „ticălosul lor”, infracțiunile căruia pot fi trecute cu vederea. Cît ține de însăși Moldova, nu le pasă nici lor, nici „ticălosului”.

Cauza despre miliard – cea mai răsunătoare și demonstrativă. La vedere sînt mai multe cauze mai mici, pentru care nimeni nu este pedepsit. Auditele asupra întreprinderilor municipale din Bălți au scos la iveală încălcări care au atras după sine documentarea unor pierderi de zeci de milioane. Și ce? Cine din reprezentanții fostei conduceri din Bălți stă închis la închisoare?

Nimeni. Ei au trecut în platforma plahotniucistă „social-democrată” și au primit noi funcții guvernamentale înalte, nu locuri în închisori. Unul, de exemplu, este șeful Oficiului teritorial al Cancelariei de Stat, deși același oficiu, cu doar cîțiva ani în urmă, a cerut anularea unor decizii a acestuia luate din funcția de viceprimar și primar interimar, ca fiind ilegale. Rezumînd: Împotriva corupției în Moldova luptă aceleași care o și acoperă”.