Renato Usatîi: Regimul pregătește eliberarea unor autorități criminale

26 Februarie 2016 1.187

Liderul „Partidului Nostru” a declarat că decizia Curții Constituționale privind limitarea termenului de detenție preventive a fost luată cu scopul de a elibera liderii unei grupări criminale specializată în trafic de droguri

 

„Ați mediatizat foarte mult faptul că a fost o decizie a Curții Constituționale că oamenii nu mai pot sta în arest preventiv mai mult de 12 luni. Dar nimeni nu cunoaște pentru ce s-a făcut, cine stă în spatele acestei crime și vă explic de ce este o crimă în spatele căreia stă actuala guvernare”, a spus Renato Usatîi în timpul unui briefing după întrevederea cu delegația Comisiei Europene.

Amintim că pe 23 februarie, Curtea Constituțională a luat decizia potrivit căreia învinuitul sau bănuitul nu se poate afla în arest preventiv mai mult de 12 luni. După cum s-a menționat în presă, judecătorul Judecătoriei sectorului Botanica, Viorica Puică, s-a adresat Curții în legătură cu un caz, în care figurează mai multe persoane, termenul de detenție al cărora au fost de mai multe ori prelungit.

Renato Usatîi a atras atenția presei asupra rapidității cu care a fost luată decizia. „Solicitarea a fost adresată Curții Constituționale pe 18 februarie, iar deja pe 23 februarie CC a luat o decizie. Este o informație că în acest caz figurează suma de 1,5 milioane de dolari care a fost plătită pentru a rezolva în acest mod problema liderilor grupării criminale, aflați astăzi sub arest.

Decizia luată de președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, va duce la ceea că vor fi eliberați nu doar liderii acestei grupări criminale, implicați în comercializarea drogurilor, dar și multe alte autorități criminale care „pe furiș” vor ieși la libertate”, a declarat liderul „Partidului Nostru”.

Intenționez să mă adresez la Procuratura Generală cu solicitarea de a ne explica de ce se ascund după „reforme europene”, cînd, de fapt, sarcina era doar de a elibera cîțiva infractori”, a mai spus Usatîi.