Renato Usatîi a îndemnat susținătorii să se adune în fața Judecătoriei sectorului Rîșcani: „Cerem eliberarea imediată a grupului Petrenco!”

15 Februarie 2016 965

Liderul „Partidului Nostru” a îndemnat cetățenii Moldovei să pună capăt fărădelegii din Justiție, creată de Partidul Democrat

Președintele „Partidului Nostru” a îndemnat toți activiștii „PN” și cetățenii cărora le pasă de viitorul Moldovei, să se adune la Judecătoria sectorului Rîșcani, pe adresa: strada Kiev, 3, unde în aceste minute începe ședința pe cazul membrilor „grupului Petrenco”, condamnați conform unei învinuiri nedrepte, motivată politic.

„Eu îi invit pe toți cei care se află în Chișinău, pe toți cei care sînt împotriva regimului lui Plahotniuc, pe toți care nu sînt de acord cu faptul că în țară au apărut deținuți politici, mai întîi Țîpovici și Moraru, acum „grupul Petrenco”. Oamenii nu trebuie să stea la închisoare pentru ceea că s-au împins cu poliția pe scările procuraturii, pentru că așa așa a decis cineva și a dat indicații judecătorilor, – s-a adresat Renato Usatîi către toți cetățenii Moldovei.

– Eu îi chem pe toți să vină în sectorul Rîșcani, strada Kiev, 3, pentru a spune „nu” regimului lui Plahotniuc, pentru a cere eliberarea imediată a deținuților politici! Merg acum spre clădirea Judecătoriei. Băieți, veniți aici, ajunge să urmărim acel dezmăț judecătoresc pe care îl face Partidul Democrat în țară.

Am vorbit deja că poporul are dreptul la răscoală în cazul în care ei ignoră solicitările noastre. Două săptămîni ei ignoră tot ceea ce a fost decis și declarat după Forumul civic.
Ajunge să stăm acasă, ajunge să protestăm în Facebook. Ieșiți la protest!”