Renato Usatîi a îndemnat cetățenii Moldovei să participe la Marșul Victoriei de la Bălți, organizat pe 9 mai

25 Aprilie 2016 871

Marșul va avea loc în dimineața Zilei Victoriei de la clădirea Primăriei pînă la Memorialul din capitala de nord

 

„9 mai – o sărbătoare sfîntă. „Sărbătoarea cu lacrimi în ochi”. Noi cinstim amintirea despre zilele mărețe cînd un simplu soldat sovietic a salvat lumea de la ciuma fascistă. Generația noastră trebuie să fie demnă de isprava taților și buneilor care au luptat pînă la moarte, pentru a zdrobi fascismul. Eroismul lor și voința de fier au salvat de la robie și opresiune nu doar pămîntul natal, dar și întreaga Europă”, a scris primarul de Bălți, Renato Usatîi, pe pagina sa de Facebook.

„Noi niciodată nu am împărțit Victoria în a noastră și a voastră. 9 mai – este ziua în care a fost salvată lumea. Îi îndemn pe toți, indiferent de preferințele politice, să participe la Marșul Victoriei de la Bălți. Adunarea este pe 9 mai în fața clădirii Primăriei de la 8.30 pînă la 9.00. Vom merge pe străzile din Bălți pînă la Memorial, pentru a ne apleca capetele în fața eroilor căzuți în Marele Război pentru apărarea Patriei și să plătim tribut veteranilor.

Sînt convins că vom fi mulți. Războiul a atins fiecare casă, fiecare familie. Memoria despre oameni, care au luptat pe viață și pe moarte, pentru ca noi să putem vedea un cer pașnic asupra capului, nu va apune niciodată”.