Renato Usatîi a primit în dar echipament tehnologic pentru îndepărtare a zăpezii şi a semnat Memorandumul de colaborare municipiului Bălţi cu districtul Vestic al capitalei ruse

19 Ianuarie 2016 1.247

Aceasta a fost o continuare a înţelegerilor, la care au convenit primarul oraşului Bălţi Renato Usatîi şi primarul Moscovei Serghei Sobeanin, în cadrul unei întâlniri bilaterale din 16 noiembrie anul trecut

 

Renato Usatîi a avut o întrevedere cu şeful Departamentului relaţiilor economice externe şi internaţionale din Moscova Serghei Ceriomin şi prefectul districtului de Vest al Moscovei Alexei Alexandrov.

Părţile acestei întâlniri au făcut schimb de opinii în vederea extinderii colaborării între Moscova şi Bălţi în domeniul economic şi cultural. Un capitol aparte pentru discuţie l-au constituit posibilităţile de simplificare a angajării în câmpul muncii şi aflării în Moscova a cetăţenilor Moldovei, care muncesc în capitala FR.

Mai apoi Serghei Ceriomin a făcut o donaţie primarului Bălţilor Renato Usatîi, două maşini multifuncţionale de înlăturare a zăpezii, dotate cu cel mai nou echipament. Partea festivă a acestei ceremonii a avut loc azi pe Piaţa Tverskaia a Moscovei.

«De fapt, atât Moscova, cât ţi Bălţii se confruntă cu probleme similare: curţile trebuiesc echipate cu spaţii de joacă pentru copii, teritoriile trebuiesc curăţite, iar drumurile – asfaltate. Astăzi noi le oferim locuitorilor oraşului Bălţi echipament municipal de înlăturare a zăpezii, care va ajuta oraşului vostru să fie mai curat, mai frumos, mai comod pentru viaţă», – a subliniat Serghei Ceriomin.

“Suntem bucuroşi de faptul că oraşul Bălţi, în felul său – o adevărată capitală nordică a Moldovei, procură astăzi trăsături absolut noi – gospodăriile locativ – comunale lucrează mai eficient, se îmbunătăţeşte sistemul de învăţământ, sporeşte calitatea serviciului medical. O atenţie deosebită primăria voastră-i acordă păstrării limbii ruse şi ale şcolilor ruse di n regiune”– a adăugat ministrul.

 

La rândul său, Renato Usatîi a mulţumit conducerea Moscovei pentru ajutorul acordat în momentul oportun.

“Doar se pare că Moldova este situată la sud şi acolo mereu este cald. Astăzi, în regiunea noastră avem şi zăpadă şi geruri crâncene ruseşti. Deaceea echipamentul, pe care l-a donat Moscova îi va fi de folos Bălţilor.”-a subliniat primarul.

Astăzi, ceva mai devreme, a fost semnat Menorandumul de prietenie şi colaborare a prefecturei districtului de Vest al oraşului Moscova şi a oraşului Bălţi. Acest act presupune extinderea interacţiunii acestor oraşe în domeniul adminitstrării gospodăriei municipale şi a gospodăriei locativ-comunale, proiectelor de infrastructură, a politicii sociale şi a politicii de tineret, a studiilor şi a culturii.