Renato Usatîi invită toată Moldova la Ziua orașului Bălți!

20 Mai 2016 2.234

Ceremoniile dedicate celor 595 de ani ai orașului Bălți vor începe în dimineața zilei de 22 mai, în program fiind incluse concerte, marșuri, focuri de artificii

 

„Pe 22 mai sărbătorim Hramul orașului Bălți și, concomitent, ziua de naștere: Bălțiul împlinește 595 de ani”, a scris primarul capitalei de nord, Renato Usatîi, pe pagina sa de Facebook. „Primim oaspeți. Delegații din 15 țări, în care sînt orașe înrudite, încep să vină deja din această seară. Așteptăm, de asemenea, oaspeți din Comrat și Tiraspol. În premieră, sărbătoarea va fi vizitată de o asemenea componență reprezentativă: Rusia, Ucraina, țările UE, sîntem bucuroși fiecăruia – Moldova mereu s-a remarcat prin ospitalitate. În oraș, în acest weekend vor avea loc o multitudine de manifestări: competiții, expoziții, concerte, o paradă și focuri de artificii de excepție.

În dimineața zilei de duminică va începe cu liturghia tradițională, iar după depunerile tradiționale de flori la monumentul lui Ștefan cel Mare, – o paradă a tehnicii întreprinderilor de stat, municipale și private. Ulterior – un concert în fața teatrului Vasile Alecsandri la care vor participa talente din Bălți și oaspeți din Chișinău. Sărbătorirea va continua la ora 18.00, cînd în piața centrală vor evolua Igor Nicolaev, DJ Smash, trupa „Cabriolet”, Natalia Gordienco și Brio Sonores.

Sîmbătă și duminică fiecare va găsi o distracție pe gustul său. La noi vor avea loc un Turneu de hipism, un turneu al veteranilor selecționatelor Moldovei și Ucrainei de fotbal (vor juca staruri adevărate, legende ale fotbalului), un Turneu internațional de tenis de masă, competiții de luptă liberă (trântă), expoziții și spectacole în diferite sectoare ale orașului, o expoziție a lucrărilor meșterilor populari, o expoziție a lucrărilor elevilor școlii de artă, degustația bucatelor naționale și multe, multe altele.

Felicit bălțenii cu ocazia sărbătorii Zilei orașului și invit toată Moldova să petreacă aceste zile libere la Bălți. Va fi interesant și vesel. Sărbătoarea va fi grandioasă”.

Programul ceremoniilor poate fi găsit pe site-ul balti.md.