Renato Usatîi a felicitat lucrătorii Căilor Ferate cu ocazia sărbătorii profesionale

07 August 2016 993

Renato Usatîi a felicitat pe pagina sa de Facebook toți lucrătorii Căilor Ferate cu ocazia sărbătorii profesionale, Ziua Feroviarului.

„Această zi unește zeci de mii de oameni și sute de specialități, legate de una dintre cele mai complicate și responsabile profesii de pe planetă. Cred, fiecare, care muncește în domeniu, va confirma: Calea ferată – nu e doar o profesie, și nu doar o magistrală de transport. Calea ferată este o viață întreagă, în care este loc și pentru victorii și succese remarcabile, și pentru muncă încordată și asiduă, și pentru creativitate legată de invenții și inovații”, a scris el.

„Sînt bucuros că o bună și importantă parte din viața mea este legată de această profesie neobișnuită. Deja mai bine de zece ani eu simt pulsul căii ferate ca pe al meu propriu. Pe această cale, am avut norocul să mă întîlnesc cu oameni extraordinari, și în timpul activității creative atunci cînd am stabilit asigurarea Căilor Ferate Ruse cu scule de carbură, și în cadrul Uniunii rusești ale constructorilor de căi ferate.
Cu un sentiment aparte și mare grijă, percep ceea ce se întîmplă acum la Căile Ferate din Moldova. Cunosc în detaliu toate evenimentele negative, batjocura și înjosirile la care conducătorii de nimic ai țării supun miile de feroviari-profesioniști și familiile lor. Cum este furat și dus de rîpă CFM-ul, un mecanism încă nu demult sănătos și cu mare potențial.

Sînt convins că împreună cu Dumneavoastră, bazîndu-ne pe caracterul puternic, experiența mare și tradiționala solidaritate a feroviarilor, vom reuși schimbări benefice, calitative și revoluționare, deja în timpul apropiat. Puterea e în adevăr, iar adevărul este de partea noastră și noi vom învinge!”