Usatîi de Ziua eliberării orașului Bălți: Sîntem obligați să facem totul pentru ca cei care ne-au adus Victoria să se mîndrească cu urmașii lor!

26 Martie 2016 1.068

Veteranii din Bălți ai Marelui Război pentru apărarea Patriei au primit din partea primarului capitalei de nord cîte o mie de lei

 

„Astăzi este o zi bună – noi sărbătorim cea de-a 72-a aniversare a eliberării orașului Bălți de către cotropitorii fasciști”, a comunicat prin intermediul rețelei de socializare Facebook, primarul de Bălți, Renato Usatîi. „Am mers pe străzile centrale pînă la memorial unde eram așteptați de veteranii Marelui Război pentru apărarea Patriei. Fără ei nu am fi fost noi astăzi, nu ar fi fost o zi atît de frumoasă și însorită. Unicul lucru pe care-l regret în această zi este că, cu fiecare an, sînt tot mai puțini veterani. Felicitări cu ocazia sărbătorii, stimați prieteni! Sîntem obligați să facem totul pentru ca cei care ne-au adus Victoria să se mîndrească cu fiii, nepoții și strănepoții lor! Vă felicit cu ocazia Victoriei!”

Renato Usatîi a mers în fruntea coloanei locuitorilor orașului, care s-au deplasat cu flori într-un marș festiv pînă la cimitirul memorial militar unde sînt înmormîntați 881 de soldați eliberatori ai orașului Bălți și nordului republicii. Marșul a început în dimineața zilei de 26 martie, cu depunerea de flori la tancul-monument, instaurat pe postament în cinstea eroilor căzuți în lupta cu fascismul.
În cinstea sărbătorii Renato Usatîi le-a oferit veteranilor Marelui Război pentru apărarea Patriei, care locuiesc în Bălți, cîte o mie de lei.