Renato Usatîi a vizitat cantina socială din Bălţi: “Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am posibilitatea să ajut oamenii!”

10 Ianuarie 2016 968

Pentru finanţarea acestui centru de susţinere socială liderul Partidului Nostru a alocat jumătate de milion de lei din propriile resurse financiare

Primarul de Bălţi, liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi a vizitat cantina socială, deschisă la iniţiativa sa în capitala de nord a Moldovei.
“Crăciunul este o zi deosebită. Este o sărbătoare de familie şi, în acelaşi timp, pentru acţiuni caritabile: din cele mai vechi timpuri, în această zi, o atenţie deosebită şi grijă se acorda celor care au nevoie cel mai mult de ea. După liturghia de Crăciun de la Catedrala Sfinții Împărați Constantin și Elena am vizitat cantina socială unde era deosebit de multă lume. Acest fapt îmi încălzeşte sufletul. Vizitatori sunt tot mai mulţi şi de fiecare dată sunt oameni diferiţi. Cât de mult mi-aş dori să nu le lipsească nimic. Fac tot ce pot. Îi mulţumesc lui Dumnezeu că am posibilitatea să ajut.”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook.
Meniul fiecărei zile este diferit și, neapărat, conține carne, produs ce nu şi-l pot permite mulţi bătrâni şi persoane cu dizabilităţi. De la deschiderea cantinei şi până în prezent deja circa 18 mii de oameni au beneficiat de un prânz cald gratuit, iar fluxul de vizitatori nu scade.
Anterior Renato Usatîi a anunţat că întreţine cantina socială din propriile resurse financiare. Potrivit edilului, cantina socială din Bălţi va activa pe întreaga perioadă a sărbătorilor de iarnă.