Renato Usatîi a susținut „Marșul solidarității împotriva corupției”

03 Februarie 2017 866

Liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi a susținut inițiativa societății civile privind desfășurarea „Marșului solidarității împotriva corupției și dictaturii”.

„Eu voi susține orice inițiativă civilă”, a scris el. Potrivit lui Usatîi, inițiativa partenerilor oligarhului Plahotniuc – Partidul Social Democrat din România – privind grațierea a mii de condamnați pentru acte de corupție poate „inspira” și regimul moldovenesc, așa cum, potrivit lui, „un oarecare Serioja Sîrbu s-ar putea ridica în Parlament să spună că „uitați-vă care este practica internațională”.

Anterior, pe rețelele de socializare a apărut îndemnul de a ieși la un „Marș al solidarității împotriva corupției și dictaturii”. Se așteaptă ca acțiunea de protest să înceapă la ora șase seara la monumentul lui Ștefan cel Mare.

Îndemnul a apărut după ce Guvernul României a înaintat inițiativa privind decriminalizarea, în special, a infracțiunilor de corupție, dauna cărora este mai mică de 200 de lei românești. Decizia Guvernului social-democrat din România a scos pe străzi sute de mii de oameni în diferite orașe ale țării vecine.