Renato Usatîi îi va oferi o nouă viață lui „Maugli de la Bălți”

06 Octombrie 2016 1.205

După ce jurnaliștii de la postul de televiziune din Bălți, BTV, au relatat despre istoria tristă a unui băiat de 25 de ani, care locuiește în pădurea de lîngă oraș, primarul capitalei de nord Renato Usatîi a decis să se implice în soarta tînărului.

Despre decizia sa, el a anunțat pe pagina sa de Facebook. Primarul de Bălți a menționat că imediat după alegeri, Serghei Vinițchii va primi un apartament, iar pînă atunci va fi asigurat cu spațiu locativ și lucrurile de primă necesitate.

„Am văzut la BTV reportajul despre tînărul Serghei Voinițchi și am fost profund impresionat. Omul de 18 ani rătăcește prim păduri și cîmpuri. Iar el are doar 25… În Moldova, din păcate, sînt mulți oameni care nu au acoperiș deasupra capului, dar acest caz m-a impresionat prin faptul că omul a luptat pentru a supraviețui. Am luat decizia să-l ajut după alegeri (acum aceasta ar însemna o încălcare a legii). Iar pînă atunci, pentru ca el să nu înghețe, îi vom procura îmbrăcăminte normală și vom găsi un apartament în chirie. În ultimul caz, voi plăti aceste cîteva săptămîni traiul în hotelul din Bălți. În următoarea zi după alegeri el va intra în apartamentul său. El a supraviețuit, înseamnă că a cîștigat!!!”, se arată în postarea lui Renato Usatîi.