Renato Usatîi a oferit în dar școlii sportive din Bălți echipament sportiv modern

16 Martie 2016 956

Primarul capitalei de nord este convins că susținerea sportului printre tineri este necesară pentru dezvoltarea cu succes a infrastructurii sportive în municipiul Bălți

 

Primarul de Bălți, Renato Usatîi, a continuat tradiția sa de a susține sportul în capitala de nord a Moldovei. Astăzi, elevii școlii de fotbal din Bălți au primit din partea conducătorului orașului un cadou superb – seturi de echipament modern pentru fotbal! Uniformele reproduc cu exactitate culorile și simbolurile Clubului bălțean de Fotbal „Zarea”.

Transmiterea solemnă a cadourilor a avut loc pe stadionul școlii sportive. „La Bălți trebuie să creăm în mod obligatoriu condiții astfel încît acest sport să se dezvolte, a spus Renato Usatîi, adresînduse tinerilor sportivi și antrenorilor acestora. – Începînd cu acest an, voi pune accent anume pe dezvoltarea sportului pentru copii și adulți, vom oferi mai multă atenție școlii de fotbal și băieților care aspiră spre succese în domeniul sportiv. Echipamentul pe care vi-l oferim în dar este un semn al aprecierii noastre pentru acea muncă, stăruință și seriozitate pe care o demonstrați”.

Renato Usatîi a subliniat că o echipă patriotic educată, care simte că apără onoarea orașului natal, va fi mereu cea mai puternică. Sper că în acest an vom intra în UEFA, sîntem foarte aproape. Sînt sigur că va trece nu atît de mult timp și voi veți reprezenta clubul orășenesc la competițiile naționale și internaționale. Vă urez succes!”, a spus primarul de Bălți.

Nici antrenorii școlii sportive nu au rămas fără de cadouri. Aceștia au primit seturi de uniformă sportivă. Iar tinerii goalkeeperi au avut parte de cadouri speciale – mănuși profesioniste.

Renato Usatîi i-a invitat pe toți cei prezenți să susțină echipa „Zarea” din Bălți în meciul cu echipa tiraspoleană „Dinamo-Avto”, care va avea loc pe 18 martie, vineri, la 14.00, pe stadionul „Pishevik”.

„Chiar dacă echipa noastră a început să se formeze abia vara, consider că deja au fost atinse succese remarcabile, iar noi am reușit să ieșim dintr-o lungă perioadă de tăcere, a declarat Usatîi. – Este adevărat, amintindu-ne de unele meciuri, vedem că uneori sîntem judecați. Vom încerca să instaurăm ordinea, inclusiv în fotbal”.

Amintim că Renato Usatîi și-a asumat conducerea școlii de fotbal din Bălți. La începutul lunii martie, pe stadionul școlii a fost instalat iluminat, pentru ca elevii să se poată antrena și seara. Proiectul a fost finanțat de primarul de Bălți. În general, finanțarea școlii sportive a ajuns de aproape două ori mai mare în ultima perioadă.

La inițiativa lui Renato Usatîi, dezvoltarea fotbalului bălțean a ajuns într-o epocă nouă. Un element principial, din punctul de vedere al primarului, este pregătirea sportivilor locali și transformarea școlii sportive într-un incubator al cadrelor pentru echipa „Zarea”.