Renato Usatîi: Plahotniuc l-a vizitat pe Filat în Penitenciarul nr.13 și i-a promis că-l eliberează la sfîrșitul lui aprilie

28 Martie 2016 1.068

„Dacă Filat se gîndește că discutînd cu Plahotniuc, el la sfîrșitul lui aprilie iese și face Paștele acasă, oricum ajungem noi la putere și Filat o să plece înapoi, dar deja pentru 20 de ani, plus zece la cei pe care trebuie să-i primească astăzi”, a spus liderul Partidului Nostru.

 

Președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, susține că week-endul trecut, oligarhul Vlad Plahotniuc l-a vizitat în penitenciar pe liderul PLDM, Vlad Filat și i-a promis că îl eliberează pînă la sfîrșitul lunii aprilie. În schimb, acesta i-a cerut să renunțe la conferința de presă pe care intenționau să o susțină unii deputați liberal-democrați, la solicitarea lui Vlad Filat, cu materiale compromițătoare despre activitatea oligarhului și să nu mai colaboreze cu Renato Usatîi pe aceste subiecte.

„Filat deține niște materiale cu privire la activitatea ilegală a lui Plahotniuc. Niște conturi și companii din Dubai în care, din cîte am înțeles, se află sute de milioane de dolari. El le-a transmis către cîțiva deputați PLDM în care mai are încredere, care trebuiau să organizeze o conferință de presă. Paralel, de la acești deputați, am primit și eu un mesaj: hai să o facem împreună că ai noștri cam au frică.
Le-am spus, cu mare plăcere. Astăzi muncesc și eu foarte mult asupra activității lui Plahotniuc într-un stat din UE, nu-i spun numele, dar vă asigur că o să fie breaking news. Mai este și ceva din Federația Rusă. Și astăzi sigur că am vrut să-i susțin.

Filat a transmis la cîțiva deputați o informație să nu iasă cu niciun material. Vladimir Filat a spus – citez: Nu mai vorbiți cu Usatîi; la sfîrșitul lui aprilie, Plahotniuc mi-a promis că voi fi acasă; orice colaborare cu Usatîi și orice apariție în presă a materialelor compromițătoare la adresa lui Plahotniuc îi strică relația cu acest tovarăș și Filat rămîne la pușcărie”, a declarat președintele PN.

Renato Usatîi a mai spus că după discuția dintre cei doi s-a rezolvat problema cu pedofilul plasat în celula liderului PLDM, iar Filat a avut posibilitatea să telefoneze la rude de pe un telefon mobil. „Dacă Filat o să iasă înainte de Paști acasă – înseamnă că o să aveți încă o dovadă. Dar dacă o să-l elibereze nu pînă la sfîrșitul lui aprilie, dar pe 4 mai, să nu spuneți că v-am mințit. Știu cum a fost mințit de mai multe ori.

Plahotniuc o să-l folosească pe Filat și oricum o să-l țină la pușcărie”, a încheiat Renato Usatîi, menționînd că Vlad Filat și-a cerut scuze pentru tot ce i-a făcut atunci cînd nu a fost înregistrat partidul, a fost exclus din campania electorală și așa mai departe.