Renato Usatîi: Plahotniuc nu a devenit Premier, vine începutul sfârşitului pentru imperiul lui!

16 Ianuarie 2016 968

Liderul Partidului Nostru este convins că eşecul privind înaintarea oligarhului la funcţia de prim-ministru înseamnă apusul regimului Plahotniuc

 

Renato Usatîi nu consideră o victorie faptul că Plahotniuc a pierdut lupta pentru fotoliul de Premier.

“Plahotniuc nu a devenit candidat la funcţia de prim-ministru. Ce avem din asta? Că altcineva va controla justiţia şi ministerele controlate de PD?”, s-a interesat Renato Usatîi în direct la emisiunea “Пятница с Анатолом Голя” de la postul RTR-Moldova.

„Înainte era dezordine totală din cauza faptului că Plahotniuc şi Filat se acuzau reciproc. Filat a fost trimis acolo unde a meritat, iar astăzi puterea aparţine doar lui Plahotniuc. Şi dacă anterior el era ocupat cu Filat, atunci acum el îşi va dedica cea mai mare parte a timpului său pentru a se ocupa de opoziţie. Înainte el avea o parte din ministere, iar acum în noul Guvern el va controla 90% dintre ministere. Sau 70%, dacă 30% dintre ele vor fi la Ghimpu.”

Totuşi, Usatîi consideră că, de această dată, Ghimpu poate avea un apetit modest în privinţa ministerelor.

„Când Mihail Fiodorovici a aflat că poate deveni speaker, că iarăşi poate împărţi o mie şi jumătate de medalii, că se va întâlni iarăşi cu diferite delegaţii şi că iarăşi are un as în mânecă… El se delecta în această funcţie, înţelegeţi că el nu lucra, nu se ocupa de problemele ţării.”

„Ghimpu va fi preşedinte al Parlamentului, nici nu se discută! Asta nu e doar părerea mea, ci o informaţie veridică sută la sută. Ce-i drept pe Mişa Ghimpu l-au amăgit de vreo câteva ori, iar după asta el a devenit mai deştept, după câteva situaţii în care a fost trădat de democraţi. Acum el nu se lasă. El a spus aşa: pentru început, Candu să fie demis, votaţi-mă speaker, iar după asta va fi totul bine.”

Singurii concurenţi pentru Ghimpu sunt liberal-democraţii care s-au trezit.

„Cei de la PLDM au înţeles că nu sunt în calcule. Acea parte a PLDM, care nu a semnat nici pentru candidatura lui Plahotniuc, nici pentru cea a lui Filip, deja de două ori au mers la discuţii cu Lupu şi au rugat să fie luaţi şi ei în calcule. Iar Marian Lupu, fiind atâţia ani în Partidul Democrat, deja s-a învăţat unele şmecherii şi spune: „ascultaţi, dacă veţi fi mai mulţi decât la Ghimpu, luaţi postul de speaker, mai mult nu vă dăm nimic.”, a spus Usatîi.

Totuşi Renato Usatîi este convins că eşecul lui Plahotniuc va duce în perspectivă la căderea regimului lui.

„Plahotniuc s-a înfuriat tare, de aceea din momentul în care el a primit această lovitură dură, nedevenind candidat la funcţia de Premier, începe sfârşitul pentru imperiul lui. El se poate ascunde în spatele lui Filip sau altcuiva, însă asta nu mai schimbă nimic. Plahotniuc a primit o lovitură  sub centură şi suportă cu greu această situaţie.”

„Însă el are astăzi un subiect nou. Dacă îl lăsăm astăzi pe Filip să devină premier, atunci ne vom trezi cu Plahotniuc preşedinte!”, a declarat Renato Usatîi. „Deşi, reieşind din argumentele, prevăzute de hotărârea Parlamentului  din 15 februarie 2013, el nu are dreptul să fie preşedinte. Din acelaşi motiv pentru care nu a devenit Premier.”