Renato Usatîi: Plahotniuc pregătește interzicerea a două partide de opoziție

26 Septembrie 2016 1.057

Cu cît mai aproape este data alegerilor prezidențiale, cu atît mai nerușinată este presiunea din partea autorităților oligarhice asupra opoziției și din ce în ce mai turbate reportajele pe „canalele porno” ale lui Plahotniuc.

 

Formarea obsesivă a opiniei publice negative în privința partidelor de opoziție nu-i oferă media-magnatului rezultatul necesar. În legătură cu aceasta, el și-a pus în gînd să scape de Usatîi și Năstase pe altă cale – prin structurile sale bugetare din buzunar să obțină interzicerea activității forțelor politice de opoziție, în primul rînd – „Partidul Nostru”. Despre aceasta a spus în cadrul conferinței video de ieri, susținută pe Facebook, președintele „Partidului Nostru”, Renato Usatîi.

„El astăzi încearcă să obține demisia mea din calitatea de conducător al orașului și a atins întrebare privind interzicerea „Partidului Nostru”. El a pus în sarcina juriștilor să elaboreze în termenii cei mai restrînși o schemă prin care să interzică cît mai rapid posibil două partide politice în Moldova. Este vorba despre „Partidul Nostru” și Platforma DA… Astăzi, Plahotniuc se teme că eu voi merge prin raioane. Grație vouă, grație muncii activiștilor noștri, grație faptului că populația a reacționat activ la îndemnurile mele, eu mereu am adunat mii de oameni la întîlniri. Astăzi noi avem poziții foarte bune și, atunci cînd eu cu Ciubașenco vom merge prin raioane, autoritățile vor avea probleme mari… De aceea, lui Cavcaliuc i-au fost puse condiții dure: nu te vei lămuri cu Usatîi în cel mai scurt timp – vei fi demis”, a explicat situația Renato Usatîi.
Usatîi a declarat că el nu are de gînd să cedeze, nu se va lăsa speriat, nu se teme de presiunile autorităților și va merge pînă la capăt în lupta cu regimul oligarhic.