Renato Usatîi: „Opoziția trebuie să meargă în front comun la alegerile prezidențiale”

08 Iunie 2016 1.635

Misiunea viitorului președinte din partea opoziției – să dizolve Parlamentul și provocarea alegerilor parlamentare anticipate, consideră liderul „Partidului Nostru”

 

„Opoziția trebuie să meargă în alegeri în front comun la alegerile prezidențiale, deoarece noi declarăm aceleași scopuri”, a declarat Renato Usatîi pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook. „În primul rînd, aceasta este eliberarea statului capturat de oligarhi. Acum cîteva săptămîni am înaintat inițiativa în privința unui candidat unic al opoziției. Noi trebuie să învingem la aceste alegeri, iar să obținem victoria asupra acestei caracatițe oligarhice este posibil doar unificînd eforturile.

Încă o dată vreau să repet, în opinia mea, cel mai important lucru: misiunea viitorului președinte din partea opoziției va trebui să fie cea de dizolvare a Parlamentului și provocarea alegerilor parlamentare anticipate. În condițiile în care societatea nu are deloc încredere în autorități, aceasta va însemna sfîrșitul regimului de guvernare.

P.S. Concomitent, trebuie să începem elaborarea planurilor opoziției în cazul în care alegerile, în genere, nu vor fi desfășurate în acest an. Practic, sînt convins că anume așa și va fi”.