Renato Usatîi, despre atentatele teroriste din Bruxelles: „A venit timpul să ne unim în numele viitorului”

22 Martie 2016 696

„Edițiile de știri – depeșe de pe linia de front. Actele teroriste au loc aproape în fiecare zi. Ne cutremurăm atunci cînd sînt omorîți oameni pașnici în Rusia sau în țările Uniunii Sovietice, dar atunci cînd același lucru are loc undeva în Africa de nord, Orientul Apropiat sau chiar Israel, lăsăm sub tăcere. Veștile triste din acea parte a lumii pentru noi este aproape că un zgomot informațional”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de pe rețeaua de socializare Facebook.

„Lumea e în război.

Ne pare rău de oamenii decedați astăzi în Bruxelles. Femei, copii, bărbați, bătrîni – ei pur și simplu au venit de dimineață în aeroport pentru a merge într-o călătorie. Ultima din viața lor.

Terorismul internaționale și bazele civilizaționale ale acestui fenomen – iată ce trebuie să fie punctul numărul unu în agenda colaborării între țările care se consideră în avangarda procesului istoric. Rusia, SUA, Uniunea Europeană, China: neînțelegerile din relația lor – este unul dintre motivele creșterii răului universal. A venit timpul să ne unim în numele viitorului”.