Renato Usatîi: Represiunile politice reprezintă un adevărat examen pentru Moldova

22 Noiembrie 2016 988

Liderul ”Partidului Nostru” a postat pe Facebook un comentariu, în care sa arătat indignat de perchezițiile, efectuate într-un stil stalinist, la comanda guvernării criminale, noaptea în casa avocatului Anei Ursachi.

Politicianul este încrezut în faptul că represiunile, organizate de către guvernarea actuală, urmează scopul de a intimida pe cei care luptă cu regimul criminal, dar și pe toți cetățeni.

”Sub pretextul investigației unui dosar penal procurorii au desfășurat percheziții în apartamentul Anei Ursachi. Noapte. În casă se aflau tatăl Anei și fiul minor. Principalul scop al acestor acțiuni – de a intimida. A impune pe toți cei, care nu pot urmări tăcut evoluarea situației în Moldova, să simte frica. De a impune pe cei, cărora le pasă, să părăsească țara. Ei sunt incomozi: votează incorect, își exprim părerea. Represiunile actuale reprezintă un adevărat examen pentru Moldova. Dacă oamenii nu vor fi gata să protesteze pentru libertatea deținuților politici, pentru propria libertate, deoarece majoritatea cetățenilor Moldovei, au devenit într-o oarecare măsură deținuți politici, și dacă societății nu îi pasă, atunci noi nu avem viitor. Noi nu suntem demni de viitor”, a declarat Usatîi.

Reamintim că noaptea trecută, în pofida normelor legale, în casa Anei Ursachi, procurorii au desfășurat percheziții. Referitor la pretențiile apărute în legătură cu interzicerea efectuării perchezițiilor după ora 22.00, procurorul Dumitru Ștefîrță a declarat că cei nemulțumiți se pot adresa în judecată.