„Nu ştiu dacă mă vor aresta sau nu, dar voi veni acasă”

19 Ianuarie 2016 1.293

Liderul „Partidului Nostru” a declarat că regimul încearcă să evite revenirea lui în Moldova din deplasare

„A apărut un nou dosar penal despre faptul că Usatîi cânta nu acele cântece, aflându-se lângă porţile lui Timofti în Condriţa şi mânca nu acel frigărui. S-ar putea a fi o manevră de distragere a atenţiei, pentru ca eu să revin în ţară, ei să mă aresteze şi să-şi aleagă premierul. Sau, o fac pentru a distrage atenţia întregii societăţi de la problemele reale, care există în Moldova, – a spus Renato în adresarea video, pe care a publicat-o pe Facebook.”

-Preşedintele a scris de facto o declaraţie la Procuratura Generală, despre faptul că a fost ameninţat de către Usatîi. Pe când Usatîi i-a promis lui Timofti pensie, amnistie pe dosarele penale, cu care este şantajat acesta.”

Renato consideră că arestarea lui este destul de posibilă. „Să înţelegeţi că e o aluzie subtilă, care ar însemna-Usatîi, să nu îndrăzneşti să vii în Moldova, deoarece te vom aresta. Data trecută m-au ţinut câteva zile. Acum e posibil că mă vor ţine mult mai mult.”

Nu ştiu, mă vor aresta sau nu, dar mâine dimineaţa eu voi veni acasă, cel târziu-miercuri dimineaţa. Cum să nu mă întorc, în timp ce sute de mii de cetăţeni aşteaptă schimbări? În caz contrar, deloc nu a mai trebuit să revin în Moldova doi ani în urmă.

Deaceea eu plec acasă în orice caz, iar pe nemernicii care iarăşi scriu articole, despre faptul că „Usatîi a fugit”, îi pun pune la curent că această călătorie a fost planificată de mine încă până la sărbători, toţi ştiu, că la Moscova toţi au ieşit la lucru pe data de 11.

Apropo, compatrioţii noştri, cetăţenii Moldovei, care se află acum la Moscova, pot veni la ora 14:00 lângă monumetul lui Dolgoruki de pe Tverskaia, este chiar vizavi de primăria Moscovei, unde mie trebuie să-mi se transmită două automobile speciale pentru primăria municipiului Bălţi.