RENATO USATÎI, LA FĂLEȘTI: ASTĂZI SUNT ACASĂ ȘI FAC TOT POSIBILUL CA SĂ REPORNIM ACTIVITATEA “PARTIDULUI NOSTRU” LA NIVEL NAȚIONAL

29 Septembrie 2019 1.447

Liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a fost întâmpinat cu pâine și sare și cu aplauze în localitatea sa de baștină, Fălești, unde a participat duminică la prezentarea candidaților la funcția de primari și consilieri ai localităților din acest raion. Renato Usatîi a anunțat că formațiunea și echipa de aleși locali vor continua, după 20 octombrie, politica faptelor concrete.

„Cele mai mari emoții când mă întâlnesc cu cetățenii le am la Fălești și la Bălți. Fălești este orașul în care m-am născut și am copilărit. Cu părere de rău am fost absent în ultimii trei ani. Știe toată lumea din ce cauză. Astăzi sunt acasă și fac tot posibilul ca să repornim activitatea la nivel național”, a dat asigurări liderul Partidului Nostru.

El a avut un mesaj de mulțumire și pentru făleștenii care l-au întâmpinat la Vama Leușeni, când a revenit în țară.

În discursul său, Renato Usatîi le-a mulțumit aleșilor locali care nu au trădat și au rămas în echipa sa în pofida tuturor dificultăților și presiunilor la care au fost supuși de fosta guvernare. „Unii ne-au trădat, dar le mulțumesc din suflet celor care au rămas alături de noi”, a declarat el.

Referindu-se la alegerile locale, Usatîi a menționat că Partidul Nostru nu intenționează să învingă prin numărul de candidați, dar prin calitatea lor. „Noi nu participăm în toate localitățile din țară. Nu avem drept scop să învingem la număr, noi suntem pentru politica lucrurilor concrete”.

În acest context, el a amintit că în mandatul actual al aleșilor locali el a oferit aproximativ 5 milioane de lei pentru localitățile în care primari au fost reprezentanții Partidului Nostru, pentru lucruri concrete – iluminat, pavaj pentru trotuare, terenuri de joacă pentru copii.

Viitorii primari ai Partidului Nostru vor fi asistați de o echipă de experți în scrierea proiectelor și atragerea investițiilor străine pentru dezvoltarea localităților. Echipa va fi plătită de Renato Usatîi și va lucra pentru toți primarii Partidului Nostru. Usatîi a povestit că i-a venit această idee după ce a aflat de la primarul formațiunii sale din Cantemir, Roman Ciubaciuc, că a atras investiții de 14,5 milioane de euro datorită sprijinului unui specialist în granturi. „Am văzut rezultatul de la Cantemir. Voi atrage specialiști care vor face proiecte pentru sate și orașe, pentru primarii noștri. Echipa va lucra și la Bălți și la Fălești și oriunde vor învinge candidații Partidului Nostru”, a explicat Usatîi.

Potrivit acestuia, aleșii locali sunt nevoiți să rezolve singuri problemele localității, din cauza debandadei din puterea centrală. „Când am ajuns în țară, le-am propus toată susținerea din partea mea. Speram că vor fi distruse toate scheme criminale, speram că vor fi distruse companiile intermediare din cauza cărora cetățenii plătesc mai scump pentru energia electrică”.

El a anunțat că după alegeri va merge la Guvern pentru a discuta posibilitatea modificării legislației astfel ca autoritățile locale să beneficieze de o mai mare independență financiară și să poată decidă prioritățile unde să fie cheltuiți banii din buget.

În același timp, potrivit lui Renato Usatîi, la nivel central este nevoie de o „mână de fier” care să conducă țara, după modelul lui Alexandr Lukașenko în Belarus. „Moldova are nevoie de un al doilea Lukașenko, care a luat ciocanul și în două luni a rezolvat toate problemele”, a declarat Usatîi, menționând că atât Maia Sandu, cât și echipa sa cu studii peste hotare, nu sunt pregătiți pentru a face față problemelor cu care se confruntă Moldova.

În cadrul evenimentul au fost prezentați candidații la funcția de primar și consilieri pentru localitățile din Fălești, inclusiv în oraș. Renato Usatîi l-a prezentat pe tânărul candidat la funcția de edil al Făleștiului, Alexandr Severin, despre care a spus că singurul său neajuns este că „e prea timid”.

„Mergem într-o luptă crâncenă, dar cinstită, onestă și fără murdărie. Avem o echipă performantă”, a dat asigurări candidatul la funcția de primar în localitatea de baștină a lui Renato Usatîi.