Usatîi: Trebuie să fim gata de un mare protest

16 Ianuarie 2017 860

Oligarhul Vladimir Plahotniuc pregătește o nouă conspirație împotriva cetățenilor Republicii Moldova, care va fi pusă în realizare în următoarele luni, susține președintele „Partidului Nostru” Renato Usatîi.

În aceste condiții, Usatîi a făcut un apel la adresa cetățenilor, de a fi pregătiți pentru noi manifestații de prostest.

„Plahtoniuc pregătește o nouă conspirație împotriva cetățenilor. El vrea să le demonstreze americanilor că fără dânsul nimic nu se poate. Plahotniuc a organizat conform scenariului său alegerile parlamentare din 2014, apoi pe cele prezidențiale din 2016, acum planifică și alegeri anticipate. Dar tot conform planului său, într-un sistem uninominal așa cum lumea n-a mai văzut”, a declarat Usatîi în cadrul unei intervenții pe pagina sa de Facebook.

Usatîi susține că „combinația” pe care o pregătea pentru toamna trecută vrea s-o pună în aplicare în februarie-martie.

„Acea combinație pe care el o pregătea pentru toamna trecută, când a vrut ca eu să nu fiu în țară, vrea s-o aplice în următoarele luni. Trebuie să fim pregătiți de un mare protest”, a mai spus Usatîi, care nu a dorit să intre în „prea multe detalii”, dar a promis că în acea zi va face „tot posibilul să fie cu cetățenii”.

El a făcut un apel la toți cetățenii din țară și de peste hotare, indiferent de simpatiile politice, pentru a se uni în vederea organizării unui mare protest.

„Sper ca acest mesaj să ajungă la cât mai mulți cetățeni. Împreună putem să-l punem la punct pe cel care se consideră astăzi șeful acestei țări. Fie îi punem la punct pe acești tovarăși, fie plecăm toți la muncă peste hotare”, a subliniat primarul de Bălți.

Pe final, Usatîi i s-a adresat și dușmanului cetățenilor Republicii Moldova, oligarhul Plahotniuc. „Vreau să-l salut pe tovarășul Plahotniuc. Spun cu toată responsabilitatea, poate mâine să-mi deschidă încă două dosare penale, dacă crezi că alegerile se vor desfășura așa cum vrei tu și vei cumpăra deputații aleși în circumscripții uninominale, înseamnă că declari război întregii Moldove și mie personal”.