RENATO USATÎI: VOM REUȘI SĂ DETERMINĂM AUTORITĂȚILE CENTRALE SĂ-ȘI ÎNDREPTE ATENȚIA SPRE PRIMARI ȘI OAMENII DE LA SATE

26 Octombrie 2019 889

Aflat în raioanele Dondușeni, Briceni și Râșcani, pentru a susține candidații  Partidului Nostru în cel de-al doilea tur al alegerilor locale, Renato Usatîi a declarat că satele Moldovei vor beneficia de sprijinul său, indiferent de rezultatele scrutinului. 

În comuna Frasin din raionul Dondușeni, localnicii au abordat problema prețului de achiziție al merelor – prea mic pentru a acoperi costurile fermierilor.

“Despre asta vorbesc mai mulți fermieri. Și nu este vorba doar de mere, ci și de struguri și alte culturi. Intenționez să organizez o întâlnire cu fermierii în viitorul apropiat pentru a sistematiza dorințele și sugestiile lor. Cert este că statul ar trebui să sprijine mai mult producătorii din țară”, – a declarat Renato Usatîi. 

La întâlnirea cu oamenii din comuna Halahora de Sus, raionul Briceni, el a adăugat că echipa Partidului Nostru notează toate problemele semnalate de oameni, iar după cel de-al doilea tur de scrutin va merge să le discute cu premierul Maia Sandu.

La Dondușeni, liderul PN a stat de vorbă cu vânzătorii de la piața locală, care s-au plâns pe condițiile proaste și pe prețul mare de chirie a tarabelor. Oamenii spun că din această cauză sunt nevoiți să scumpească produsele.  Deja de mulți ani, piața este proprietate privată. Primarul din Dondușeni, care candidează pentru al doilea tur alegerilor a încercat să o treacă la balanța autorităților locale, dar a pierdut procesul în instanță. Renato Usatîi a promis să revină după alegeri în oraș pentru a discuta cu oamenii despre această problemă și a subliniat că în localitate ar prinde bine experiența luptei cu “mafia piețelor” de la Bălți.

Liderul PN a mers astăzi și în comuna Răcăria din raionul Râșcani, devenind astfel primul președinte al unui partid care vizitează localitatea. 

La Râșcani, Renato Usatîi și-a exprimat speranța că oamenii vor vota pentru continuarea politicii faptelor concrete, susținându-l astfel pe Victor Bogatico, care vrea să obțină cel de-al treilea mandat. 

“Victor este unul dintre oamenii de care sunt extrem de mândru și pe care îi dau drept exemplu. În ultimii patru ani, bugetul Râșcaniului a crescut de două ori, în oraș au fost asfaltate 9 străzi și stabilit iluminatul public pe o porțiune de 40 de km. Primăria susține dezvoltarea businessului local, fapt ce a dus la crearea a peste o mie de locuri de muncă. Mândria Râșcaniului este însă centrul de reabilitare, unde se finalizează construcția unei piscine. Vin destul de des la Râșcani și-mi este plăcut să constat că lucrurile se schimbă spre bine”, – a scris Usatîi pe pagina sa de Facebook, unde și-a împărtășit impresiile despre vizita de azi. 

În primul tur al alegerilor locale generale, candidații PN au devenit primari în 11 orașe și sate. 20 de candidați ai formațiunii au intrat în turul doi.

Orașele cu primari delegați de Partidului Nostru primesc anual din partea Fundații lui Renato Usatîi un sprijin financiar de 200 de mii de lei, iar satele de câte 100 de mii. Aleșii locali decid împreună cu oamenii cum să cheltuie banii.