Renato Usatîi: Moldova, te omoară

27 August 2016 970

„Felicitări cu ocazia zilei de naștere, Moldova, cu ocazia Zilei Independenței, pe care, în premieră timp de 25 de ani, puterea și societate o marchează separat și diferit”, a scris Renato Usatîi pe pagina sa de Facebook.

 

„Parada în Piață o desfășoară cei cărora le convine totul: furtul nesăbuit al elitelor, impunitatea infractorilor de stat, sistemul judiciar care lucrează în interesul clanului, instituțiile capturate ale statului, exodul oamenilor din țară. Parada o desfășoară cei pentru care independența înseamnă lipsa responsabilității”.

Cetățenii activi ai statului s-au adunat astăzi în centrul Chișinăului pentru a spune că guvernanților nu le va reuși să-i sperie, a declarat Usatîi.

„Cetățenii vor să trăiască într-o țară normală, nu într-un Senegal european. Nouă nu ne convine că cel care se crede prădător, consideră că ține aici turma. Cetățenii au nevoie de așa o țară care să aibă grijă de ei, și nu să le încalce drepturile, care are grijă de cei care nu sînt în stare să se hrănească de sine stătător. Iar celor care pot – le oferă cele mai bune condiții de dezvoltare. Țară, în care puterea vine și pleacă atunci cînd asta vor cetățenii. Unde instanțele de judecată sînt pentru protecție, nu pentru răzbunare. Unde copiii nu sînt învățați încă din școală cum să dea mită. Unde se poate veni cu polița medicală la spital și a beneficia de tratament”.

Liderul „Partidului Nostru” a constatat că timp de un sfert de secol în Moldova nu a fost atins niciun progres în construcția statalității și dezvoltarea societății.

„Într-un sfert de secol noi nu ne-am apropiat de această țară. Noi ne-am îndepărtat de ea. În ultimul timp – cu pași uriași. Moldova, cea de-a 25-a ta zi de Independență este o sărbătoare tristă. Te omoară. Pînă la finele acestui proces, potrivit măsurilor istorice, sînt doar cîteva minute. El se va încheia atunci cînd vor pleca toți cărora încă le mai pasă. După aceasta nu se va mai întîmpla nimic”.