Renato Usatîi: Jurnalistul Dmitrii Ciubașenco ar putea fi candidatul „Partidului Nostru” la funcția de președinte

15 August 2016 713

Directorul publicației „Panorama”, jurnalistul Dmitrii Ciubașenco poate fi înaintat în calitate de candidat la funcția de președinte din partea „Partidului Nostru”. Această informație a fost confirmată pentru NM de către președintele partidului, Renato Usatîi.

Renato Usatîi a spus că, dacă alegerile vor avea loc, atunci „Partidul Nostru” va participa la ele pentru a „răsturna regimul [prim-vicepreședintelui Partidului Democrat, Vlad] Plahotniuc”.

Sînt multe întrebări în privința faptului dacă alegerile în genere vor avea loc, precum și dacă Partidul Democrat va lupta la modul real pentru funcția de președinte sau va înainta nominal pe cineva, pentru a susține în realitate pe altcineva. Cu toate acestea, „Partidul Nostru” va înainta un asemenea candidat, care va susține ideea că suveranitatea Moldovei aparține poporului, iar el nemijlocit va realiza asta”, a subliniat liderul PN.

Potrivit lui, candidatul „Partidului Nostru”, în caz de cîștig, trebuie să semneze decretul privind dizolvarea Parlamentului. „Unul dintre candidații pe care îi analizăm noi acum este Dmitrii Ciubașenco. Acest om, care critică foarte dur regimul din momentul apariției sale, omul care niciodată nu se va vinde și nu va deveni marionetă în mîinile regimului de guvernare”, susține Usatîi.

El a comunicat că va avea loc Congresul partidului la care va fi analizată și această întrebare. „Dar mie personal, el [Ciubașenco] îmi este simpatic, pentru că el poate oferi poporului ceea ce dorește, iar majoritatea populației astăzi pledează pentru desfășurarea alegerilor parlamentare anticipate”, a adăugat liderul „Partidului Nostru”.
Dmitrii Ciubașenco a refuzat să comenteze subiectul înaintării sale la funcția de președinte, menționînd că „Partidul Nostru” are cîțiva candidați la această funcție.
Dmitrii Ciubașenco a fost redactor-șef al ziarului „Moldavskie Vedomosti”, unde a lucrat 14 ani. În 2009, el a părăsit această funcție și a creat o nouă publicație, „Panorama”.