Renato Usatîi: dacă SUA va recunoaşte regimul lui Plahotniuc, atunci a fost dată „undă verde” la răpirea suveranităţii Moldovei

19 Ianuarie 2016 1.024

Liderul „Partidului Nostru” consideră că, Statele Unite nu au reuşit să-şi pregătească proiectele sale politice pentru alegerile anticipate

„ Probabil că toţi voi aţi văzut ştirile despre aşa-numita lovitură. Reieşind din ceea cea a declarat Victoria Nuland, înţeleg clar acum, cu ce se ocupa Partidul Democrat în ultimul timp, – a anunţat Renato Usatîi în materialul video, publicat noaptea curentă pe pagina facebook.

– Toţi au văzut spot-urile înfricoşătoare, despre pregătirea răsturnării puterii de stat. Mai întâi de toate acolo era Usatîi şi SFS (Serviciul Federal de Securitate), pe urmă Usatîi, SFS şi Platforma DA. Toată această aiureală, scrisă de Mass Media, despre faptul că Usatîi acorda ajutor financiar combatanţilor, Platformei…Ei bine că Usatîi nu l-a mai finanţat şi pe Ben Laden ”-ironizează liderul „Partidului Nostru”.

„Toate aceste sperietori, lansate de către Mass Media, s-au adeverit a fi nişte blocuri de ştiri din Moldova, pregătite de către Partidul Democrat pentru sosirea Victoriei Nuland în Bucureşti”- a spus Usatîi.
-Plahotniuc a încercat „să aplece” poporul moldovenesc, să ştiţi că nu i-a reuşit. Dar i s-a primit de minune s-o „aplece” pe Victoria Nuland. Pecând toate mijloacele Mass Media rotesc mesaje despre ruşii din Moldova, care pregătesc lovitura de stat, Nuland în acest context l-ar accepta nu numai pe Filip în calitate de prim ministru, dar şi chiar pe Ghimpu drept ministru al afacerilor externe.

Democraţia moldovenească a primit astăzi o lovitură serioasă. Într-o situaţie foarte dificilă se află acum şi partidele proeuropene din Moldova. Deoarece atunci când Nuland din numele SUA acceptă candidatura, înaintată de către Plahotniuc, la postul de prim-ministru, acest fapt demonstrează că lor li este indiferent cine va fi prim-ministru. Ei susţin regimul bandiâilor, fapt ce poate aduce la dispariţia Moldovei.

Mi-aş dori mult să văd declaraţiile partidelor proeuropene, anume ale acelor care propagandează aderarea Moldovei la NATO, alipirea la România. Vreau să văd discursul domnului Leancă, deşi-mi este deja clar că el va exprima anume opinia dictată de Plahotniuc. Vreau să aud deasemenea discursul Platformei DA. Deoarece când SUA recunoaşte unul dintre pricipalele răuri ale ţării, aceasta înseamnă că este dată „undă verde” la răpirea suveranităţii Republicii Moldova.

Am o poziţie simplă, am să lupt cu aceşti nemernici, orice m-ar costa aceasta.”

Renato Usatîi este convins că politica de „îmbunare a lui Plahotniuc” şi menţinerea regimului criminal din partea partenerilor actuali ai Moldovei este o ameninţare directă a independenţei şi suveranităţii ţării noastre.

Se creează senzaţia că Nuland în tinereţe a lucrat pe la detaşamente studenţeşti de construcţie îmreună cu Mişa Ghimpu. Căci, poziţia pe care a desemnat-o aceasta la toată lumea, cel puţin stârneşte preocupări serioase”- a spus el.

„În unele surse Mass Media româneşti a apărut deja „planul Marschal”, conform căruia toate întreprinderile româneşti, atât cele de stat, cât şi cele individuale, au posibilitatea printr-o structură anumită să participe la privatizarea Moldovei,deci în linii mari, să ia parte la cumpărarea ţării noastre. Atunci când pe fundalul crizei economice şi politice, apar asemenea propuneri, eu consider că se face tot posibilul pentru a ne fura de la noi ţara.

Renato Usatîi a reamintit că încă doi ani în urmă, în unul dintre primile sale interviuri mari, spunea că SUA şi-a pus drept scop până în anul 2017 să alipească Moldova la România şi că Moldova va fi admisă ca membru al UE numai prin unirea acesteia la statul vecin.

„În principiu, eu am găsit lămurire acestui comportament al americanilor,- a spus liderul „Partidului Nostru”. – Ei nu au finalizat proiectul cu Maia Sandu, eu idee nu au ce să facă cu PLDM, în general, proiectele acestora nu sunt gata pentru alegerile parlamentare.”

Şi nici nu va fi de mirare dacă la primăvară chiar ei înşişi îl vor „împacheta” pe Plahotniuc şi nu vor admite alegerea preşedintelui, fapt ce ar însemna că la toamnă trebuie să ne aşteptăm la alegeri parlamentare anticipate.

Principalul constă în faptul că nu trebuie să ne programăm la voinţa şi dorinţa SUA, a Bucureştiului sau a altcuiva. Trebuie să ne punem drept scop salvarea statului nostru. De ce oare o oarecare tante vine la un oarecare nene şi în rezultatul contactului acestei tanti cu nenea se nasc „ei” şi se apucă de conducerea Moldovei, ne impun ţării noastre o situaţie sau alta?
Aduceţi-vă aminte, că foarte mulţi mă învinuiau pe mine, că chipurile Usatîi îl atacă doar pe Filat şi nu-l atinge pe Plahotniuc. Eu am spus: „Gata, cu unul ne-am descurcat, astăzi trebuie să ne descurcăm cu Partidul Democrat. Astăzi nu mai vorbim deja despre lupta cu oligarhii, ci este vorba deja despre lupta cu oligarhul. Actualmente, în ţară este un om anume, care face ceea ce-şi doreşte. Şi noi nu trebuie să depindem de deciziile unui singur om.”

„Am mai spus-o destul de clar de mai multe ori, ei vor face cu mine tot ce vor putea, dar graţie faptului că vă am pe toţi voi, noi vom face cu ei ceea ce ne dorim,”- a spus Renato Usatîi.- Americanii consideră, că adevărata democraţie există doar în America, dar noi le vom schimba opinia. Ei s-au derpins, că sunt în stare să schimbe orice putere în lume. Vom demonstra că şi noi suntem capabili să facem ceva.

Pur şi simplu îmi este ruşine de acea atitudine laşă, de acea politică dezorientată, pe care o duc americanii în Moldova. Eu înţeleg că mie nu –mi vor da drumul în Miami, nici aşa nu călătoresc pe acolo. Eu îneţeleg că „ agenţii SS” ( Serviciului Secret) în ambasada SUA analizează gastronomia lui Renato Usatîi, lor li este interesant, unde anume în Moldova îmi fac cunpărăturile, unde mănânc etc. Vreau să spun că trăiesc de minune şi fără cheeseburgerurile americane. Sunt gata să fiu fără drept de intrare pentru toate ţările aflate sub controlul SUA, dar regimul bandiţilor din Moldova suntem obligaţi să-l distrugem.”