Renato Usatîi: „Dacă PD va avea Premier, în 2018 la CEC vor sta jandarmi români”

16 Ianuarie 2016 1.270

Preşedintele Partidului Nostru este convins că soarta ţării se va decide în următoarele două săptămâni

 

Oricare candidat PD este un candidat care va îndeplini toate mofturile celui care visa la funcţia de Premier, dar nu a devenit. Consider că acum nu luptăm cu oligarhii, ci cu oligarhul. Avem unul singur.”, a declarat Renato Usatîi în cadrul emisiunii «Пятница с Анатолом Голя» la postul RTR-Moldova.

„Desemnarea lui Filip la funcţia de Premier înseamnă că Moldova rămâne un stat capturat, în care nu funcţionează judecătoriile, în care dacă un om se plictiseşte, poate aduce forţat la propriul matineu atâtea păpuşi câte doreşte. Vorbesc despre mitingul PD, la care oamenii au fost ameninţaţi cu demiterea să vină.”, a spus Usatîi.

Renato Usatîi a anunţat că nu doar înaintarea candidatului la funcţia de Premier, ci şi formarea aşa-numitei “majorităţi a lui Plahotniuc” se înscrie într-un cardu ilegal.  

Potrivit articolului 4, punctul 12 al Regulamentului Parlamentului RM, majoritatea parlamentară se consideră „fracţiunea sau o coaliţie a fracţiunilor, anunţată într-o declaraţie şi care cuprinde majoritatea deputaţilor aleşi”. Astăzi nu avem asta.

În acelaşi timp, Usatîi este convins că PD nu intenţionează să respecte legea.

“Putem vorbi mult şi bine despre judecătorii. În special despre Curtea Constituţională. Fiecare om care respectă legea speră ca legea să fie de partea lui. Dar legea funcţionează în Moldova doar atunci când îi convine lui Vladimir Plahotniuc. Astăzi altceva este important, să trezim ţara. Să explicăm clar oamenilor că altă posibilitate nu vom avea. Dacă cineva speră că va rezista trei ani, iar peste trei ani ceva se va schimba, se înşală. Peste trei ani nu vom mai avea ţară. Moldova va deveni o provincie a României. În urmă cu doi ani şi jumătate, am explicat această situaţie.”, a spus Usatîi.  

 

„Acum este important să decidem ce facem în decurs de 13 zile, pentru a nu permite lui Plahotniuc să legitimeze preluarea puterii. Dacă nu vom decide în 13 zile în privinţa alegerilor anticipate, alegeri nu vor mai fi nici în acest an, nici anul viitor. Iar la alegerile din 2018 în secţiile CEC-ului setul de acte electorale vor fi primite de  jandarmii români.”, a spus liderul Partidului Nostru.