Renato Usatîi: Încă o zi de vacanță pentru copii. Așa cum am propus, în 2 noiembrie, în instituțiile de învățământ va fi zi liberă

18 Septembrie 2020 1.064

După ce candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, a propus ca în 2 noiembrie, după alegeri, în instituțiile de învățământ să fie zi liberă pentru dezinfectare, ministrul Educației Igor Șarov a anunțat că Guvernul va acorda această zi liberă. Astfel, spune Usatîi, toate riscurile vor fi eliminate, iar elevii se vor bucura de o zi de vacanță în plus.

La un post de televiziune, ministrul Educației a precizat că subiectul privind prelungirea vacanței de toamnă a elevilor a fost discutat cu premierul Ion Chicu, reprezentanții ministerului Afacerilor Interne, precum și cei ai Comisiei Electorale Centrale.

Acum două zile, candidatului Partidului Nostru, Renato Usatîi, a propus ca secțiile de votare să fie amenajate în școli așa cum a fost până în prezent, dar cu respectarea tuturor normelor sanitare în contextul pandemiei de COVID-19. Iar pentru a nu pune în pericol sănătatea elevilor, profesorilor și celorlalți angajați din sistemul de învățământ, ziua de 2 noiembrie să fie liberă pentru fi efectuată dezinfectarea spațiilor.

În data de 11 septembrie, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a emis o hotărâre în care a recomandat ca, în funcție de posibilități, secțiile de votare să fie amenajate în alte locuri decât în instituțiile de învățământ. Și asta pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.