Renato Usatîi: «Până la 17:00 joi aşteptăm rezultatul. Alte marșuri nu vor fi, decât cel funerar, pentru regim!»

24 Ianuarie 2016 1.183

Manifestanţii au formulat un ultimatum regimului guvernant: de a îndeplini revendicările mitingului. Termenul expiră peste trei zile.

 

„Vreau să vă mulţumesc pe toţi. Această zi a fost una dintre cele mai importante în istoria ţării noastre,- a spus Renato Usatîi seara zecilor de mii de manifestanţi după marşul de protest, care s-a desfăşurat ore în șir pe străzile capitalei.

– A fost cea mai fericită şi mai frumoasă zi. Mulţumesc tuturor celora care au venit astăzi în piaţă, tuturor, de la sud şi până la nord! Vă mulţumesc pentru faptul că sunteţi aici – neapărat vom învinge! Suntem mai aproape ca oricând de victorie. Suntem pe punct de a opri acest regim criminal, după care vom edifica o nouă Moldovă, cetățenii căreia vor fi uniţi!”

Astăzi am vorbit că, până la 17:00 joi, vom aştepta un rezultat clar, acordul explicit al autorităților de a îndeplini revendicările noastre. Nici un fel de „principii şi valori”, nici un fel de înduplecări de-ale lui Candu sau Lupu. Eu doresc ca toată ţara să înţeleagă: noi, desigur, am făcut sport în ultimele zile. Dar cu marșurile am terminat-o. Posibil să mai fie unul, ultimul, cel funerar pentru regim”.